Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

1,5 meter afstand onder controle met CovidAlarm

Zoals premier Rutte beschrijft: heel Nederland moet zich voorbereiden op een 1,5 meter-samenleving. Dit “nieuwe normaal” heeft behoefte aan betrouwbare hulpmiddelen voor een effectieve herstart van de economie. Het ontwikkelde CovidAlarm is een slimme afstandsmeter die je waarschuwt als iemand te dichtbij komt. Het doel van het CovidAlarm is “1,5 meter afstand eenvoudig onder controle met CovidAlarm.” Er wordt gestreefd naar het zo snel mogelijk produceren van het CovidAlarm. Er is namelijk veel vraag vanuit onder andere de industrie, kantoorgebouwen en publieke instellingen. Het CovidAlarm wordt onder de €100 beschikbaar. De productie van het CovidAlarm proberen we daarom zo snel mogelijk grootschalig aan te pakken.

Snelle en unieke uitvinding om NL weer naar buiten te laten gaan: CovidAlarm

De ontwikkeling van het CovidAlarm is een samenwerkingsverband van 3 ondernemers uit Arnhem. Het initiatief komt voort uit de Coronacrisis, waarbij wij zagen dat de maatregelen, namelijk 1,5 meter afstand houden van elkaar, maar mondjesmaat werd nageleefd. Dit terwijl onze gezondheid en veiligheid op nummer 1 zou moeten staan.

Bovendien brengt het veel onduidelijkheid en onzekerheid met zich mee voor grote en kleine bedrijven hoe ze dit moeten naleven in de nabije toekomst. Hierdoor werden wij gestimuleerd om hier een oplossing voor te bedenken. Aangezien er geen bestaande oplossing voorhanden was met voldoende nauwkeurigheid voor deze toepassing, hebben wij zelf een nieuw product ontwikkeld. In het verlengde van onze expertise hebben wij, door intensief te ontwikkelen en testen, het CovidAlarm uitgebracht. “Het CovidAlarm denkt aan de afstand zodat wij dat niet continu hoeven te doen”. Samen straks weer veilig aan het werk en activiteiten buiten de deur. 

Nauwkeurige UWB locatietechnologie, superieur aan Bluetooth

Het CovidAlarm is een wearable die je helpt om 1,5 meter afstand te houden. Het ontwikkelde apparaatje is een slimme afstandsmeter, die detecteert of er mensen binnen 1,5 meter van je komen en je alarmeert. Iedereen die een CovidAlarm om zijn of haar nek hangt middels een keycord, wordt gedetecteerd. Het CovidAlarm werkt stand-alone zonder verbinding met andere apparaten te maken zodat niemand zich zorgen hoeft te maken om de privacy. Hierbij wordt gebruik gemaakt van moderne Ultra Wide Band locatie technologie om de locatie ten opzichte van elkaar nauwkeurig te bepalen. Dit in tegenstelling tot het onnauwkeurige Bluetooth. Bluetooth geeft namelijk een foutmarge van enkele meters, terwijl we juist maar een foutmarge van enkele centimeters kunnen accepteren. 

Door het slimme CovidAlarm worden evenementen en voetbalwedstrijden mogelijk eerder toegestaan 

We zijn druk bezig om de CovidAlarms aan elkaar te ‘pairen’. Zo kan bijvoorbeeld een familie, die de Efteling of een voetbalwedstrijd bezoekt, wel binnen 1,5 meter van elkaar kan lopen (een gezin) en wordt gealarmeerd zodra iemand uit een ander gezin te dichtbij komt. Op deze manier willen we het mogelijk maken dat bijvoorbeeld sportevenementen en/of voetbalwedstrijden op een gecontroleerde wijze kunnen worden georganiseerd. Daarom het motto: “1,5 meter afstand eenvoudig onder controle met CovidAlarm”.

Voor wie? 

We zien diverse toepassingen voor het CovidAlarm. Om te beginnen is er vraag vanuit de bouwsector en de industrie waar men graag aan het werk wil zonder continu te moeten denken aan de afstandsregel. Daarnaast zien we toepassingen in onder andere kantoorgebouwen en publiekelijke instellingen zoals bibliotheken waar bezoekers een CovidAlarm om de nek hangen bij binnenkomst. Ook horen we geluiden dat zorginstellingen bezoekers bij de receptie willen voorzien van een dergelijk preventie maatregel zodat bezoekers op afstand blijven zonder looppaden en dergelijke in te richten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-19T21:29:21.000Z CovidAlarm
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.