Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Vooral kleur belangrijk bij nieuwe monitor LaCie

 

De technologie van de nieuwe serie monitoren van fabrikant LaCie moet ervoor zorgen dat de kleuren op het beeldscherm en op print nauwelijks van elkaar verschillen. Kalibreersoftware zou de nauwkeurigheid van de weergave in de gaten houden.

LaCie, producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen, introduceert een nieuwe serie lcd-monitoren. De beeldschermen zouden vooral geschikt zijn voor wie veel waarde hecht aan kleurkwaliteit.

De monitoren van de 700-serie maken gebruik van RGB LED-blacklight, dat ervoor moet zorgen dat de kleuren rood, groen en blauw zuiverder weergegeven worden. Volgens de fabrikant zorgt dat ervoor dat de kleuren op beeld en print ‘maximaal met elkaar overeenkomen'.

De beeldschermen zijn bovendien voorzien van een blacklight-stabilisatortechnologie die de helderheid en kleursoort van het blacklight analyseert en deze real-time bijstelt. De 14-bit Gamma Correction-zoektabel zorgt volgens de fabrikant voor perfecte kleurweergave en -overgangen. Dit zou bovendien 64 keer zo precies gebeuren als bij standaard 8-bit monitoren.

Alle monitoren uit de serie zijn uitgerust met Blue Eye Pro Proof Edition, een kalibreersoftwarepakket van LaCie. ‘Deze software biedt de mogelijkheid om weergaven te kalibreren en te definiëren, controleert nauwkeurigheid en behoudt uniformiteit van weergave', aldus de makers.

De monitoren zijn verkrijgbaar in 20-, 24- en 30- inch.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2704374). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×