Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Canisius Wilhelmina Ziekenhuis gaat digitaal

Beeldbellen

Nederlands ziekenhuis start strategische plannen om alle zorgmedewerkers en patiënten op een 1,6 km² groot terrein te voorzien van veilige, draadloze netwerktoegang Amsterdam, [5 april 2017] - Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) heeft met draadloze oplossingen van Aruba een platform met een geïntegreerde benadering gecreëerd om uitstekende gezondheidszorg te kunnen bieden.

CWZ wilde op de hele locatie van het ziekenhuis veilige en draadloze netwerktoegang mogelijk maken. Daarvoor moest het consistente, on demand-connectiviteit kunnen bieden die in alle gebouwen op het volledige 1,6 km² grote terrein kan worden getraceerd en beheerd.

Inmiddels beschikt CWZ over een platform dat de langetermijnstrategie voor innovatie van de instelling ondersteunt. Om naadloze toegang tot digitale patiëntendossiers en een veilige, draadloze toegang voor toekomstige network-based services voor patiënten, bezoekers en medewerkers mogelijk te maken, zijn verschillende technologische innovaties gebruikt, zoals:

- 802.11ac Wave 2 Aruba access points
Tot voor kort bestond het CWZ-netwerk uit tweehonderd draadloze toegangspunten, verspreid over alle gebouwen op het terrein. Die zorgden voor een instabiele dekking en een netwerk dat onvoldoende in staat was om de services te ondersteunen die de zorgmedewerkers en patiënten nodig hadden. Inmiddels zijn er vijfhonderd 802.11ac Wave 2 access points in de gebouwen van het CWZ-terrein geplaatst. Wanneer de technologieoplossing van het ziekenhuis is voltooid, zullen dat er negenhonderd zijn.

- Mobiliteitscontrollers uit de Aruba 7200-serie
In 2014 stelde CWZ zich ten doel om een draadloze strategie voor het hele terrein te implementeren. In een later stadium werden Aruba en SecureLink gekozen als technologie- en beveiligingspartners voor het project. Een deel van de oplossing zijn drie mobiliteitscontrollers uit de Aruba 7200-serie. Die verbinden locaties op het hele 1,6 km² grote terrein met elkaar tot samengevoegde bedrijfsbronnen en maken complexe centralisatie van de verkeersstroom overbodig. Ook houden ze de beveiliging in stand. Elke schending van de vertrouwelijkheid van patiëntgegevens moet in Nederland worden gemeld. Daarom zijn er aanzienlijke inspanningen en beveiligingsmiddelen ingezet om dergelijke incidenten te voorkomen.

- Aruba ClearPass Policy Manager
Naast toegangspunten en controllers maken vijftienhonderd gastgebruikslicenties voor ClearPass Policy Manager deel uit van de oplossing van Aruba voor CWZ. Daarmee krijgen bezoekende zorgprofessionals en polikliniekpatiënten als gast toegang tot het netwerk.
IT-medewerkers van CWZ kunnen met de ClearPass-technologie op geavanceerde en via het netwerk beveiligde manier informatie verzamelen. Analyse en benadering maken de verzamelde observaties en bevindingen nog nauwkeuriger. Waardoor een voortdurend beveiligd netwerk kan worden onderhouden. Dit met meerdere niveaus aan toegangsrechten voor verschillende gebruikers met duidelijk gedefinieerde rollen.
CWZ plukt nu al vruchten van het project: van de uitgebreide netwerkdekking in alle gebouwen op het CWZ-terrein tot de uitgebalanceerde bandbreedte die gebruikspieken gladstrijkt. Aan bepaalde behoeften moest onmiddellijk worden voldaan. Bijvoorbeeld de toegang tot patiëntendossiers in lijn met overheidsverplichtingen en wetgeving, die het verplicht stelt dat patiënten uiterlijk in 2018 toegang moeten hebben tot hun medische gegevens.

In 2020 moeten patiënten zelf kunnen beslissen wanneer en met wie ze deze informatie delen. Voor de toekomst is CWZ van plan om het systeem voor elektronische patiëntendossiers te herzien en om buiten toegangspunten te plaatsen, om de paden en openbare ruimten tussen de gebouwen aan te sluiten.

Stef Mentzel, Manager Medische Informatie & Communicatie Technologie, vertelt: "We zijn ervan overtuigd dat we de beste oplossing voor CWZ hebben gekozen en we verheugen ons erop al onze zorgmedewerkers en patiënten veilige, draadloze netwerktoegang te kunnen bieden. Toen de vraag van gebruikers naar draadloos gebruik toenam [er was dus geen sprake van een centrale, strategische stimulans], werd veilige toegang tot het netwerk van het ziekenhuis een prioriteit."

"CWZ erkende de behoefte om digitaal te gaan en maakte dit onderdeel van de nieuwe, geïntegreerde benadering. Digitale functionaliteit is namelijk cruciaal voor de uitwisseling van kritieke gegevens tussen medische entiteiten en voor het beschikbaar maken van patiëntendossiers voor klinische medewerkers die ze nodig hebben. Dit zal veel zorgtijd besparen en de patiëntervaring verbeteren", aldus Farhad Ghoreishi, EMEA Solution Marketing Lead bij Aruba.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-06T09:11:00.000Z Aruba Networks


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.