Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Het enorme aanbod software in e-commerce land

Dit artikel delen:

Nu mensen door het coronavirus meer thuis zitten en het leven zich nóg meer online afspeelt, spelen webwinkels een nog grotere rol dan voorheen. Zit je als ondernemer – en al helemaal als winkelier - nog niet online, dan ziet de toekomst van je onderneming er niet rooskleurig uit. Gelukkig wordt het opzetten van een webshop steeds makkelijker. Het ene na de andere e-commerce platform komt erbij en inmiddels is er uit een ruim aanbod shopsoftware te kiezen. Voor elk budget kun je tegenwoordig een geschikt platform vinden. Toch valt een keuze maken niet altijd mee. Want welk platform werkt nou voor jou het beste?

Shopware

Shopware is een Duits e-commerce platform dat sinds 2016 steeds meer marktaandeel krijgt in vooral Europa. Shopware is puur gericht op de gebruiksvriendelijkheid: zelfs iemand zonder ervaring met websites kan binnen een paar klikken een webshop bouwen dankzij de handige drag & drop designs. De vele ingebouwde marketing-functies (zo kan je klanten segmenteren, bijvoorbeeld op basis van interesses) en de zoekmachinevriendlijkheid waarmee het systeem is gebouwd, maakt dit een perfect e-commerce platform voor kleine en middelgrote webshops.

Magento

Ben je van plan een grote webshop op te zetten die veel producten en bezoekers (lees: tienduizenden per dag) aankan? Dan is Magento een reële optie. Magento 2 is een CMS dat volledig gespecialiseerd is in e-commerce. Deze expertise is dan ook zeker terug te zien.Met de juiste techniek en hosting kan Magento zonder problemen miljoenen pageviews per uur aan. Magento staat dan ook bekend om zijn ‘kracht’ en snelheid.Meertaligheid, facturatie, meerdere valuta’s en koppelingen met betaalmethodes: het zit er allemaal in. Met Magento 2 heb je dus een kant-en-klaar webshop platform. Het enige nadeel is wel dat het aan de prijzige kant is, wat het alleen geschikt maakt als je écht een sterke, grote webshop nodig hebt.

WooCommerce

WooCommerce is een webshop-module voor Wordpress, het wereldwijd meest gebruikte CMS. WooCommerce is relatief snel, flexibel, overzichtelijk en niet onbelangrijk: zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast is de WooCommerce-plugin gratis te gebruiken, dus heb je voor je Wordpress-website geen extra kosten voor de webshop. Deze shop software is daarnaast, net als Wordpress, constant in ontwikkeling wat er voor zorgt dat er enorm veel plugins voor te vinden zijn. WooCommerce wordt grotendeels gebruikt door kleine (tientallen producten) en gemiddelde (een- tot tweeduizend producten) webshops. Als je echt een geavanceerde shop wilt, met 5000+ producten, multi shop, multi taal en multi currency dan komt WooCommerce duidelijk tekort ten opzichte van andere shop software.

Sylius

Sylius is een relatief nieuwe en onbekende speler op de e-commerce markt. Dit jaar kwam het vooral in het nieuws door de samenwerking met betaalmodule Mollie. Sommigen durven Sylius zelfs ‘dé uitdager van Magento’ te noemen. Het grootste voordeel van Sylius is dat het framework volledig customizable (aanpasbaar) is. Waar je bij een platform als WooCommerce of Shopify voor ingewikkelde aanpassingen, zoals verzendkosten en productfilters, flink zult moeten betalen om dat voor elkaar te krijgen, kan elke handige webdeveloper dit zelf ontwikkelen binnen Sylius. Ervaring met PHP, in het bijzonder het Symfony framework, wordt aangeraden bij gebruik van Sylius.

Shopify

Door de gebruiksvriendelijkheid van het e-commerce platform is Shopify de laatste jaren flink gestegen qua populariteit, vooral in de dropshipwereld. Je stelt het eenvoudig en snel in, het is relatief goedkoop, veilig en heeft alle marketingmodules die een webshop nodig heeft. Alle betaalmethodes worden ondersteund en je koppelt eenvoudig groothandels aan je shop om een dropshipbusiness op te zetten. Een nadeel van Shopify is dat je sowieso maandelijks terugkerende kosten hebt en je veel minder maatwerk kunt krijgen.

Persoonlijke keuze

Welk e-commerce platform is het beste? Daar is helaas niet een eenduidig antwoord voor. Het is erg afhankelijk van je wensen en budget. Is je budget aan de lage kant? Dan raden we Shopify en Shopware aan. Heb je veel budget én heb je een sterke webshop nodig die veel producten en bezoekers aankan? Dan raden we Magento of Sylius aan. Zit je er tussenin of heb je al een Wordpress-website die je uit wilt breiden met een webshop module, dan is WooCommerce de beste optie. Het meest belangrijk is dat je je eisen en wensen op een rijtje zet. Als je eenmaal kiest voor een platform, doe je dit over het algemeen voor een aantal jaar. Tussendoor overstappen kan, maar kost veel tijd, moeite en energie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-11T15:22:01.000Z 24marketing
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.