Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Dankzij ICT en High-Tech de juiste bh voor iedere vrouw?

Dit artikel delen:

Bij elke vooruitgang zijn er meestal mensen en bedrijven die het op zich nemen om de grenzen op te zoeken en nieuwe manieren te bedenken om oude dingen anders te doen. Nu is de mode-industrie voor al zijn innovaties en verbazingwekkende ontwerpen grotendeels erg traditioneel gebleven. Modemerken maken samen met hun kleding en ontwerpen wijzigingen per modeseizoen, maar in wezen is het traditionele concept van kleding praktisch ongewijzigd gebleven. De zwarte jurk blijft precies dat: de zwarte jurk. Het pak blijft het pak, schoenen blijven schoenen en we kopen ze op dezelfde manier als altijd; in winkels.

IT brengt verandering

Dit tij is echter geleidelijk gekeerd, omdat de mode-industrie de afgelopen 20 jaar getuige is geweest van een toename van innovatie. Van de online winkel revolutie onder leiding van internet tot concepten als slimme kleding, schoenen van algen en dierlijk leer, het oorspronkelijke idee van kleding wordt uitgedaagd.

3D printtechnologie en ondergoed

De 3D-printtechnologie wordt steeds omvangrijker en maakt zelfs verschil in de lingeriebranche. Een kledingontwerper die gebruik maakt van 3D-scanoplossingen en 3D-printen om bh's op maat te ontwerpen, volledig aangepast aan de morfologie van iedere vrouw. Heeft u een speciale postoperatieve bh nodig dan zouden deze nieuwe oplossingen die de hightech voortbrengt u wellicht comfort kunnen bieden in de modewereld. Persoonlijke ontwerpen op basis van een 3D-scan van de borsten van een vrouw. Het ontwikkelen van een alternatief voor de beugel van een bh met behulp van 3D-geprint en op maat gemaakt materiaal wat ondersteuning biedt en het technische schema van de beha vormt. Stelt u zich eens voor, een sport bh met voorsluiting  van 3D-geprint materiaal geheel op maat gemaakt voor uw borsten.

Zijn de bh's van vandaag echt comfortabel? De meeste vrouwen zullen u vertellen dat ze dat niet zijn, en dat is niet verrassend: de bh's van tegenwoordig worden gemaakt volgens een specifiek model en zijn vervolgens verkrijgbaar in universele maten. In feite moeten ze allemaal zo zijn ontworpen dat ze passen bij de borsten van de drager, waardoor ze uniek en individueel zijn. Om voor de hand liggende kosten te drukken is massaproductie aantrekkelijker voor lingerie fabrikanten. En toch zijn sommige bedrijven begonnen met het vervaardigen van gepersonaliseerd ondergoed. De fascinatie voor mode wordt steeds groter en met de hulp van hedendaagse technieken zoals 3D-printen of VR wordt het vinden en maken van de juiste bh nog eenvoudiger en persoonlijker aangezien iedere bh op maat gemaakt kan worden. Techniek gecombineerd met styling. De 3D-scantechnologie voor het maken van de optimale beha op maat. 

De uitdaging is het vinden van een ​​optimale 3D-digitaliserings oplossing om de borsten van een vrouw te scannen. Het begint allemaal met een 3D-scan van de borst van de klant. De scan bestaat uit meer dan 20.000 datapunten. Vervolgens kiest u het model en de bh-stof. Hierna begint het 3D-printproces. Bij een freya bh voelt u geen druk geen druk of wrijving op de huid, wat vaak het geval is als er een gewone beha gedragen wordt. Een op maat gemaakte bh via 3D-printen zou wellicht the-next-step zijn voor iedere vrouw!?!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-08T08:37:12.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.