Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe kun je in een auto gebruik maken van het internet?

Dit artikel delen:

Nieuwe auto's zijn verbonden met het internet en sommige nieuwe modellen bieden zelfs wifi aan passagiers. Maar hoe zit het met degenen onder ons die zich niet zo’n dure auto kunnen veroorloven? Welke opties zijn er om wifi in je auto te krijgen? Nou, gelukkig zijn er genoeg! Hierdoor kun je eenvoudig in je auto gebruik maken van het internet om bijvoorbeeld de route van Google Maps te kunnen volgen of naar muziek via Spotify te kunnen luisteren. Dit is mogelijk met de manieren die genoemd worden in dit artikel.

Gebruik 4G of 5G

Aangezien de meeste oudere voertuigen zonder ingebouwde netwerken worden geleverd, is het logisch om 4G of 5G, indien beschikbaar, te gebruiken. Als je passagiers al mobiel internet hebben dan hoef je ze immers geen wifi aan te bieden. Of toch wel? Hun mobiele data is immers beperkt, dus bij een lange reis is dit niet altijd genoeg. Daarnaast kan dit ook duur zijn, wat bij wifi niet echt het geval is. Het is alsnog wel echt handig om 4G of 5G te gebruiken, maar in een auto is het ook slim om een wifi verbinding te regelen. 

Mobiel als hotspot

Als je een smartphone bij je hebt waar je mobiel internet voor hebt geregeld dan kun je je telefoon gebruiken als hotspot zodat de andere passagiers ook gebruik kunnen maken van je mobiele data. Zo kunnen zij bijvoorbeeld online op zoek kunnen gaan naar de goedkoopste autoverzekering. Door je mobiel in te stellen als hotspot deel je dus eigenlijk je mobiele internet. Dit hoeft helemaal niet lastig te zijn. Duur kan het desondanks wel zijn aangezien je mobiele data op deze manier echt verslonden wordt. Dit moet je er dus voor over hebben.

Draagbare hotspot

Als je waarschijnlijk regelmatig mobiel internet nodig hebt voor je gezin of jezelf tijdens de reis, lijkt een draagbare hotspot een slimme aankoop. In principe repliceren deze apparaten de hotspot-functie van je smartphone. Net als je router in huis waarmee je een autoverzekering hebt afgesloten maken ze verbinding met internet en delen ze de toegang via een veilig wachtwoord. Het verschil is dat draagbare hotspots, net als een telefoon, mobiel internet gebruiken. Je moet dan dus ook een simkaart bestellen bij een provider met mobiele data erop als je gebruik wilt maken van de draagbare hotspot tijdens je reis. 

Hotspot in auto

Hoewel het eenvoudig is om een draagbare hotspot te gebruiken in je auto, kun je er ook voor kiezen om speciale apparaten te kopen. Deze hotspots zijn echt ontworpen om gebruikt te worden in een wagen. Een voorbeeld is de Sprint Drive, een auto-trackingmodule die wordt aangesloten op de ODB-II-poort van je voertuig. Dit betekent dat het apparaat gegevens kan delen over de prestaties van je voertuig, analyse van de ritgeschiedenis, brandstofefficiëntie, voertuiggezondheidswaarschuwingen en diagnoses. Bovendien kunnen hier maximaal acht apparaten op aangesloten worden die vervolgens gebruik kunnen maken van de wifi hotspot van dit apparaatje. Wel moet je hierbij weer zorgen voor mobiele data.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-28T11:58:16.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.