Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Urenregistratie voor je personeel: 4x tips

Dit artikel delen:

Als werkgever is het ontzettend belangrijk om de gewerkte uren van de medewerkers overzichtelijk bij te houden. Om dit te realiseren, is het voor medewerkers noodzakelijk om de uren te allen tijde nauwkeurig en volledig in te vullen. Als werkgever krijg je zo inzicht in de productiviteit, overuren en kun je zien hoeveel uur aan een bepaalde taak of project is besteed. Om te voorkomen dat de medewerkers niet of nauwelijks uren invoeren in een tijdregistratiesysteem, is het belangrijk om er als werkgever voor te zorgen dat je het zo laagdrempelig en eenvoudig mogelijk voor hen maakt.

Benieuwd naar de mogelijkheden die je hebt voor urenregistratie personeel? Wij zetten wat voorbeelden op een rij!

Urenregistratie in Excel

Op zoek naar een tijdregistratiesysteem dat je kunt gebruiken voor het bijhouden van de uren van je personeel? Je zou ervoor kunnen kiezen om gebruik te maken van Excel. Dit programma is in staat om gemakkelijk automatiseringen door te voeren waardoor je als werkgever goed inzicht kunt krijgen in het aantal gewerkte uren. Wel kan het wat onhandig zijn als er tegelijkertijd mensen in een Excel bestand zitten te bewerken. Je moet natuurlijk zien te voorkomen dat gegevens door elkaar worden gehaald.

Gratis urenregistratie software

Als je goed inzicht wilt krijgen in het aantal gewerkte uren van je personeel, kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een gratis urenregistratie software. Tegenwoordig heb je hier veel mogelijkheden voor. Je kunt hierbij dan gebruik maken van een bepaald tijdregistratiesysteem dat het makkelijker maakt om de uren in te voeren en in te zien. Zo’n gratis urenregistratie software is zeer geschikt als je het als werkgever alleen gebruikt om je medewerkers uren in te laten vullen.

Betaalde urenregistratie software

Naast gratis urenregistratie software kun je ook kiezen voor betaalde urenregistratie software. Ook hier zijn tegenwoordig veel mogelijkheden voor. Betaalde urenregistratie software is vaak uitgebreider dan de gratis versies, omdat je hierbij meer functies tot je beschikking hebt. Zo is het vaak mogelijk bij betaalde urenregistratie software om rapporten uit te draaien of om vanuit de software facturen of loonfiches op te stellen. Op zoek naar een goede software waar je als werkgever gebruik van kunt maken? Neem eens een kijkje bij Protime tijdregistratie.

Online tijdregistratie

Bedrijven maken ook veel gebruik van online tijdregistratie. In dit geval wordt er via de cloud gewerkt. Via de cloud werken is niet alleen ontzettend makkelijk, maar ook veilig. Bovendien kan iedereen er op deze manier gemakkelijk bij, waardoor de drempel om de uren in te vullen ook lager is voor je medewerkers.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heb je als werkgever meerdere tijdregistratiesystemen die je voor je personeel kunt gebruiken. Belangrijk hierbij is om te kiezen voor een systeem dat naar jouw mening eenvoudig is. Door het eenvoudig te houden, wordt het namelijk vanzelfsprekender voor je medewerkers om de uren nauwkeurig in te vullen. En dat leidt weer tot een efficiënte tijdsregistratie, waar je als werkgever alleen maar profijt van hebt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-03T15:54:48.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.