Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zakelijk internetabonnement: waarom is dat zinnig voor bedrijven?

Dit artikel delen:

Als ondernemer probeert menig bedrijf je te verleiden met zakelijke dienstverleningen die je volgens hen hard nodig hebt. Of dat echt zo is, valt vaak te betwijfelen. Maar een vorm van zakelijke dienstverlening die wel degelijk het overwegen waard is, is zakelijk internet. We vertellen hoe een zakelijk internetabonnement verschilt van een particulier internetabonnement en waarom het dus een zinnige keuze kan zijn voor bedrijven.

Betere klantenservice en snellere hulp

Een van de belangrijkste redenen om als bedrijf vandaag nog voor zakelijk internet te kiezen, is de kwaliteit van de klantenservice. Als zakelijke klant krijg je doorgaans voorrang en wordt jouw vraag of probleem sneller en adequater opgelost. Ook kan het zo zijn dat voor jou als zakelijke klant de tijden waarop de klantenservice bereikbaar is ruimer zijn dan voor particuliere klanten. Dit alles is om ervoor te zorgen dat deze belofte van een stabiele internetverbinding met nauwelijks downtime waargemaakt kan worden. Voor die extra service betaal je ook extra, dus die mag je dan ook verwachten wanneer je zakelijke klant wordt.

Extra opties

Vaak bieden zakelijke internetabonnementen ook extra opties die voor particulieren niet beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld het krijgen van een vast IP-adres, dat IP-telefonie mogelijk maakt evenals het zelf hosten van een FTP-server voor je bedrijf. Daardoor kun je ook je eigen website hosten, waardoor je niet meer van de dienstverlening van een externe partij afhankelijk bent. Voor winkels bieden providers van zakelijk internet ook extra beveiligde internetverbindingen aan voor het faciliteren van veilige pinbetalingen. Dit zijn manieren waarop internet voor bedrijven zich onderscheidt van internetabonnementen voor de gewone consument.

Mogelijkheden voor maatwerk

Aansluitend op het vorige punt, is het ook zo dat er bij zakelijk internet vaak maatwerk mogelijk is, zodat hetgeen afgenomen wordt goed aansluit op de behoeftes van de zakelijke klant. Dat is eigenlijk ook logisch, want verschillende bedrijven hebben verschillende behoeftes en niemand wil betalen voor services die niet gebruikt worden. Ook wil je als bedrijf snel kunnen schakelen wanneer er iets verandert waar de internetvoorziening op aangepast moet worden. Ook dat is doorgaans mogelijk als je zakelijk internet afneemt.

Werken vanuit huis

Werk je als ondernemer vanuit huis? Ook dan kan het wenselijk zijn om zakelijk internet te nemen. Je wilt immers meteen geholpen worden wanneer je problemen ervaart met je internetverbinding, want ook als je vanuit huis werkt is de continuïteit van je bedrijfsvoering van belang. Wel zit je met het issue van wat wel en niet als zakelijke kosten beschouwd mag worden. Tenzij je vanuit een buitengebouw werkt dat buiten het bereik van de internetverbinding in huis valt, is het niet zinnig om zowel een particulier als een zakelijk internetabonnement te nemen. Het gevolg is dat je ook privé gebruik zult maken van je zakelijke internetabonnement. Dit deel wat je privé gebruikt moet je in je belastingaangiftes compenseren wanneer je je zakelijke internetabonnement opvoert als zakelijke kosten.

Voor bedrijven die sterk afhankelijk zijn van een stabiele internetverbinding – en voor welk bedrijf geldt dit nu niet tegenwoordig – kan zakelijk internet dus zeker een interessante keuze zijn. Moet het internet voor het bedrijf op een bepaalde manier ingericht worden om in bepaalde functionaliteiten te voorzien, dan is het zelfs de enige passende optie. Zakelijk internet is dus meer dan gewoon een duurdere vorm van internetdienstverlening zoals particulieren die kennen en gewend zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-29T13:52:33.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.