Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

HEBBEN: Muis met hartslagmeter

 

Stress op je werk? Hartkloppingen door de collega tegenover je? Of wil je gewoon weten hoe vaak je hart in een minuut klopt? Asus komt met een computermuis met ingebouwde hartslagmeter.

Onder het mom, je weet nooit wanneer je het nodig hebt, komt Asus met een muis die je hartslag meet. De Asus Vito W1 heeft een sensor waar je duim zit. De meetgegevens worden vervolgens doorgestuurd naar de applicatie ‘Asus HeartTouching' op je computer. Dit programma geeft de hartslag weer en waarschuwt als deze te hoog is. Het geeft zelfs ademhalingsinstructies als dat nodig is.

Het is een draadloze, lasermuis met een bewegingssensor van 1200 dpi. De muis heeft verder vijf programmeerbare knoppen. Met het apparaat is maximaal vijf maanden te muizen op twee AA-batterijen. Maar als de hartslagmeter gebruikt wordt, gaan de batterijen een stuk minder lang mee.

Computable heeft nog niet helemaal ontdekt wat het nut van de muis is. Over het algemeen staat kantoorwerk niet bekend als fysiek zwaar werk. Volgens de Taiwanese leverancier is het verstandig om in tijden van stress je hartslag in de gaten te houden. Stress achter de computer ontstaat volgens de producent namelijk vaak door frustraties over haperende hard- of software.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2672784). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×