Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Een goede zithouding achter de computer

Als u dagelijks meerdere uren achter elkaar achter de computer heeft gezeten heeft u vast al eens last van hoofdpijn en/of nekklachten gehad. Een goede houding is tijdens het werk erg belangrijk. In dit artikel staan tips hoe u een betere zithouding achter de computer heeft. Voorkom vooral een onnatuurlijke positie en blijf in beweging.

Voorkom een onnatuurlijke positie

Ten eerste is het belangrijk om uw scherm altijd recht voor u te hebben. Niks is vervelender dan steeds uw nek te moeten draaien en vast te houden op die onnatuurlijke positie. Zorg daarnaast voor een verstelbare stoel. Stel de rugleuning daarvan dynamisch in zodat u kan bewegen met uw lichaam tijdens het werk. Wanneer het tafelblad waar u aan zit in hoogte is te verstellen, zet deze dan op ellebooghoogte. Het bovenkant van het scherm moet op ooghoogte staan. Dan kijkt u altijd recht voor u en dat is goed voor de nek. 

Trek de schouders niet te hoog op, maar laat deze tijdens het werk lekker hangen. Bewaar een armlengte afstand tussen uw ogen en het scherm en beweeg de muis vanuit de voorarm en niet vanuit de pols. Zet het  toetsenbord op ongeveer vijftien centimeter van de tafelrand. Probeer ook eens een zitbal. Op deze bal moet u evenwicht houden. Op die manier houdt u een goede houding tijdens het werk. En u gebruikt dan extra uw spieren. Het is dus dubbel zo goed voor uw gezondheid. Zo’n zitbal is het proberen dus zeker waard.

Blijf in beweging tijdens het werken achter de computer

Pas uw stoel altijd aan het lichaam aan. Verander ook af en toe van zithouding tijdens het werken achter de computer. Het is belangrijk voor uw gezondheid om hier goed op te letten. Onbewust blijft u langer op een bepaalde manier zitten. Dit is funest voor het lijf. Maak elke 20 tot 30 minuten even tijd om het zitten te onderbreken, recht te staan en te bewegen. Rek u tussendoor ook even uit.  Dit is ook goed voor de geest om even te ontspannen. Zo zorgt u goed voor zichzelf en blijft u zich fijn voelen. Even opstaan is ook goed. Sta op stoelen zijn hiervoor zeer geschikt. Ga ook na een tijdje gewoon even een stuk lopen. Wandelen is goed voor de geest en het lijf. De bloeddruk gaat er door omlaag. Na een ommetje gemaakt te hebben, voelt u zich veel fitter. Daarnaast is het ook handig om dit tijdens het werken of thuiswerken te doen. Na een wandeling bent u namelijk een stuk productiever. En dat wilt u natuurlijk als u een drukke werkdag heeft. 

Stoelen voor tijdens de vrije tijd

Na het werk wilt u natuurlijk ook fijn zitten. Een draaifauteuil biedt dan uitkomst met een flexibel comfort. Maar er zijn vele soorten relaxfauteuils of zelfs relaxstoelen. Kies de beste die bij u en uw interieur past. Probeer de stoelen uit in de winkel en kijk waar u zich het meest comfortabel bij voelt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-14T13:38:49.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.