Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De eerste 3 stappen van een effectieve recruitmentstrategie

De juiste mensen binnenhalen voor jouw organisatie is in de huidige kandidaat gedreven markt een interessante (en leuke) uitdaging.

Daar heb je een recruitment plan voor nodig – je doel is immers om de vacatures succesvol in te vullen. 

Wat komt er allemaal kijken bij het maken van zo’n recruitmentplan? De eerste drie - van de in totaal negen - stappen worden hier alvast uitgelegd: 

1.      Strategy & alignment 

Een recruitmentplan moet aansluiten op de plannen van de organisatie. Stap één draait dus om het businessplan. Een plan waaruit blijkt dat je weet waar je staat en waar je naar toe wil. Dat zorgt ervoor dat duidelijk wordt wat je nodig hebt om jouw doelen te behalen. Ook niet onbelangrijk voor is het beschikbare budget. 

2.      Awareness 

Voor het creëren van awareness moet je aan je employer brand bouwen. De positieve impact die een goed employer brand heeft op werkzoekenden wordt door veel bedrijven nog steeds onderschat. 95% van de werkzoekenden vinden dit belangrijk en 69% solliciteert liever niet bij een bedrijf zonder sterk employer brand. Bouwen aan een employer brand betekent onder andere dat je de interne en externe communicatie goed op elkaar moet afstemmen. 

3.      Interest 

Zorg ervoor dat je weet wie jouw doelgroep is. Wat vinden ze belangrijk en wat zijn hun interesses? Met kennis en inzicht kun je de ideale kandidaat bereiken. Dat doe je met een krachtige boodschap door de juiste middelen in te zetten. 

Zijn jouw bedrijfsdoelstellingen duidelijk? Weet iedereen binnen de organisatie welke mensen jullie zoeken en worden openstaande vacatures actief door jullie eigen medewerkers gedeeld? Zijn jullie zichtbaar op plekken waar de doelgroep zich bevindt? 

Als je geen duidelijke antwoorden op bovenstaande vragen hebt, is er werk aan de winkel. Daarna ben je pas toe aan de volgende stappen van het recruitmentplan. Veel organisaties kunnen hier hulp bij gebruiken. Dit kun je doen door vaste recruiters aan te nemen, maar je kunt ook kiezen voor interim recruitment die jou tijdelijk helpt om orde op zaken te stellen. In een korte tijd kan een interim recruiter jouw organisatie ondersteunen in het recruitmentvraagstuk. Daarna kun jij succesvol de volgende stappen nemen binnen het recruitmentplan. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-21T11:49:02.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.