Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

BlueCanDo voor bluetooth-communicatie

Dit artikel delen:

BlueCanDo is een nieuw communicatiesysteem op basis van bluetooth-technologie. Hiermee kan eenvoudig en geautomatiseerd op een afstand tot honderd meter gericht informatie worden gestuurd naar bezitters van een bluetooth-telefoon. Dat biedt tal van interessante mogelijkheden voor bijvoorbeeld hotels, autodealers, horeca, detailhandel, beurzen en attractieparken.

Het BlueCanDo-syteem voor bluetooth-communicatie bestaat uit accesspoints, software en servers die de accespoints aansturen. Met het systeem kunnen gebruikers eenvoudig communiceren met mobiele bluetooth-telefoons die de accespoints passeren. Het bereik van de accespoints is maximaal 100 meter, maar gebruikers kunnen dat bereik ook korter maken.

BlueCanDo Marketing kan de accespoints op allerlei locaties plaatsen, zowel binnen als buiten. De accespoints krijgen een internetverbinding waarmee ze vanuit meerdere locaties zijn te bedienen. De bijbehorende software verdeelt het bereik in zones, waarbinnen precies kan worden bepaald wie wanneer wat ontvangt. Deze software kan in licentie worden aangeschaft, maar ook door de leverancier worden gehost. De verzonden informatie kan bestaan uit ieder type multimedia.

Om via BlueCanDo te kunnen communiceren moet de gebruiker natuurlijk bluetooth wel aan hebben staan. Door de intrede van allerlei andere bluetooth-toepassingen is dat bij een groot deel van de mobieltjes al het geval. Maar speciale vlaggen of logo's kunnen passanten ook duidelijk maken dat er interessante informatie via bluetooth te krijgen is. De eerste keer dat het accesspoint van bijvoorbeeld een winkel contact zoekt, kan de gebruiker zelf bepalen of hij zich aan wil melden op het netwerk. Bij een volgend bezoek wordt de toegezonden catalogus automatisch ververst, als de ontvanger dat tenminste al niet zelf heeft gedaan via internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.