Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

HEBBEN: 24 uur werken met de HP EliteBook 6930p

 

De laptop die op één acculading een normale werkdag haalt, lijkt een onhaalbare droom. Toch zijn er laptops die met extra grote, of met meerdere verwisselbare batterijen wat uurtjes halen. HP claimt met de EliteBook 6930p nu maar liefst vierentwintig uur te halen.

HP heeft een nieuw model laptop dat niet simpelweg een achturige werkdag kan werken op één acculading, maar een volle vierentwintig uur. Dit belooft de leverancier enthousiast. De EliteBook 6930p met Intel Centrino2-processor moet je wel uitrusten met de speciale 'ultra capacity' batterij, maar dan heb je ook wat.

Het record van een vol etmaal op één batterij is mogelijk dankzij een combinatie van factoren. Het is dus niet alleen een vooruitgang in accutechnologie of in energiezuinige processortechnologie. De vierentwintig uur operationele duur wordt alleen gehaald als je de 6930p-uitvoering neemt die naast de extra grote batterij ook een speciaal scherm en een ssd-opslageenheid (solid state drive) heeft.

Speciaal scherm en SSD

Het scherm is een energiezuinig Illumi-Lite display van 14,1 inch. Daarnaast is de harde schijf dus vervangen door een opslageenheid van geheugenchips (ssd) met harde schijf-aansluiting sata (serial ata). Volgens HP levert dat laatste naast energievoordeel ook een prestatiewinst op. Die bedraagt wel 57 procent vergeleken met een reguliere harde schijf, meldt HP. De ssd is afkomstig van Intel en moet 7 procent batterijvoordeel opleveren.

De 6930p is verder nog voorzien van een webcam die ook dienst doet als scanner voor visitekaartjes. Deze laptop voldoet ook aan de Mil-Spec 810F-specificatie van het Amerikaanse ministerie van Defensie voor bestendigheid tegen zowel hoge als lage temperaturen, luchtvochtigheid, stof en schokken. Dit mobiele paradepaardje van HP komt in oktober op de markt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2704353). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×