Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

HP introduceert DreamColor-werkstations

 

HP breidt zijn DreamColor-portfolio uit met het mobiele werkstation HP EliteBook 8730w. Daarnaast zijn de HP EliteBook 8530w, de HP EliteBook 8530p notebook, een kalibratiekit voor het DreamColor LP2480zx Professional beeldscherm en twee extra high-performance displays aangekondigd.

De nieuwe HP EliteBook 8730w is ontworpen met het oog op zware grafische applicaties en is momenteel het enige werkstation met een 17-inch diagonaal HP DreamColor Display. Dit scherm geeft meer dan zestien miljoen kleuren weer, wat een significante verbetering is ten opzichte van de 260.000 beschikbare kleuren op traditionele notebooks. De notebook heeft een Intel quad-core processor, 8 gigabytes (GB) geheugen en NVIDIA's next generation Quadro FX card met maximaal 1 GB dedicated video geheugen.

De HP EliteBook 8530w en de HP EliteBook 8530p leveren professionele grafische mogelijkheden in een vertrouwd mobiel formaat. Deze notebooks zijn bedoeld voor extreme Power Users die actief zijn op het gebied van animatie, video-productie, broadcasting, fotografie, design en engineering. Beide systemen beschikken over een 15.4-inch diagonaal display, Intel CoreTM 2 Duo processor en 8 GB geheugen (bij gebruik van een 64bit besturingssysteem). Daarnaast ondersteunt de EliteBook 8530w Intel quad-core mobile processors.

Kleurkalibratie

De nieuwe HP DreamColor Advanced Profiling Solution, vanaf nu als optie verkrijgbaar, geeft gebruikers van de HP DreamColor LP2480zx Display de mogelijkheid kleureninstellingen zelf te kalibreren (dus buiten de fabrieksinstellingen om). De oplossing bevat een aangepaste DreamColor colorimeter en kalibratie software.

Het effect van de DreamColor Display wordt nog beter wanneer deze gecombineerd wordt met de nieuwe generatie grafische kaarten, de 30-bit graphics accelerator cards, zoals de ATI FireGL V7700. Deze levert echte 30-bit kleuren, waardoor ‘nooit-tevoren-bereikte' schakeringen van een kleurenpallet getoond kunnen worden. Wanneer het beeldscherm gebruikt wordt in combinatie met een 30-bit kaart, kan de gebruiker content genereren en laten zien met behulp van het volledige pallet van meer dan 1,07 miljard kleuren.

Breedbeeld

De HP LP2475w 24-inch en HP LP2275w 22-inch breedbeeld lcd-monitoren zijn ontworpen voor werkstationgebruikers die in hun werk grote schermen nodig hebben voor de weergave van grafieken, video en data projecten. Met de high-resolution onscreen presentatie bieden de monitoren een 1.000:1 contrast ratio en extra-bright schermen.

De LP2475w heeft een schermresolutie van 1.920 x 1.200 en een kleurengamma van 102 procent; de LP2275w heeft een schermresolutie van 1.680 x 1.050 met een kleurenrange van 92 procent. Beide beeldschermen hebben brede inkijkhoeken en kunnen qua hoogte afgesteld, schuin gezet, omgedraaid en 90 graden gepivotteerd worden. Met de ingebouwde HP Quick Release standaard kunnen de schermen aan de muur of het plafond bevestigd worden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2736884). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×