Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

HEBBEN – Kastje dat verklapt waar je hond is

Dit artikel delen:

Mensen en dieren wandelen rond. Dat is onhandig wanneer je wilt weten waar ze zijn. Gelukkig bestaat ook hiervoor technologie: een apparaatje dat kan worden bevestigd aan een rondwandelend wezen. Het verklapt via sms op welke gps-coördinaten het zich bevindt.

De QUOgle is een kastje van 64x46x17 millimeter, dat via sms verklapt op welke gps-coördinaten het zich bevindt. Het kastje kan aan allerlei wezens worden bevestigd. De leverancier van dit product noemt een hele reeks toepassingsmogelijkheden, waaronder het opsporen van kinderen, opa's, oma's, kinderen, criminelen en auto's.

Snelheidsduivels in de gaten houden

De QUOgle kent zes verschillende standen. In de zoekstand bel je naar een QUOgle-telefoonnummer en krijgt de gps-coördinaten van de QUOgle terugge-smst. Een andere mogelijkheid is om een afgebakend gebied in te stellen. Dan krijg je een sms-je wanneer het kastje dat gebied verlaat. Daarnaast kan de drager van het kastje altijd op een SOS-knopje drukken. Dan krijgt één bepaalde persoon of groep personen een alarm-sms.

Andere mogelijkheden zijn: het elke dertig seconden ontvangen van de locatie van de QUOgle, een melding krijgen wanneer de QUOgle-drager zich verplaatst, of de QUOgle gebruiken als snelheidsmeter. Bij die laatste mogelijkheid krijg je een melding als de QUOgle-drager zich te snel beweegt. Die optie kan bijvoorbeeld gebruikt worden om te achterhalen of iemand de maximumsnelheid niet overschrijdt, zo suggereert de leverancier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.