Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Cisco introduceert Global Internet Speed Test

 

Cisco heeft een gratis mobiele toepassing ontwikkeld voor de iPhone en de BlackBerry, de Cisco Global Internet Speed Test (GIST). Dit hulpprogramma biedt gebruikers de mogelijkheid de snelheden van hun Wi-Fi- of mobiele netwerken te meten op basis van locatie en tijd.

Gebruikers iPhone en Blackberry krijgen met de Global Internet Speed test (Gist) van Cisco snel inzicht in wat hun telefoon op een bepaald moment aankan. Met deze applicatie is het ook mogelijk om snelheden te vergelijken met andere iPhone- en BlackBerry-bezitters over de hele wereld. De Cisco GIST maakt onderscheid in drie verschillende snelheden, te weten Web grade (150 tot 449 Kbps), Audio grade (450 tot 749 Kbps) en Video grade (meer dan 750 Kbps)

De gemiddelde Wi-Fi-snelheid is wereldwijd 1153 Kbps en de gemiddelde snelheid voor het mobiele netwerk is 475 Kbps. Deze gegevens zijn gebaseerd op de ervaringen van meer dan 42.000 gebruikers uit zestig landen. Hierbij is de snelheid niet alleen bepaald door de toegangssnelheid, maar ook door de beschikbaarheid van het netwerk over het volledige traject. De bètaversie van de Cisco GIST voor de BlackBerry is per direct beschikbaar. Die voor de iPhone volgt spoedig.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2865485). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×