Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

AMD introduceert Llano notebookprocessor

 

AMD introduceert de nieuwe AMD Fusion Llano processor voor notebooks. Rekenkracht en grafische verwerking zijn nu binnen één chip samengebracht. De Llano heeft een geïntegreerde grafische kaart op de processor en valt onder AMD Fusion portfolio. Er zijn drie verschillende processors: A4, A6 en A8. Llano ondersteunt onder andere DirectX 11- en USB 3.0.

AMD zegt dat zijn nieuwe accelerated processing units (apu's) een laag energieverbruik en verbeterde grafische prestaties hebben dankzij de technologie van ATI.  Bij slaapstand heeft de Llano een accuduur van 10,5 uur. De A4-processors zijn uitgevoerd in een dualcorevariant en hebben snelheden tot en met 2,5 GHz.  dat is mogelijk dankzij de Turbo Core technologie van AMD en de Radeon videochip met 240 shader units. De A6 en A8 zijn quadcoreprocessors. De A6 heeft vier cores met 320 shader units grafische kern. De A8 heeft 400 shader units. Deze gaan de concurrentie aan met de i5- en i7-processors van Intel.

Door de grafische sterkte van Llano wordt het gebruik van een aparte videokaart overbodig, aldus AMD. Dat heeft te maken doordat Llano 3D- en DirectX 11-ondersteuning heeft. De eerste notebooks met nieuwe AMD Llano-processors worden onder andere door HP geleverd, onder andere op Pavilion en de Probook notebooks.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3993119). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×