Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Amazon introduceert Kindle Fire tablet

 

Hosting- en internetbedrijf Amazon introduceert de Kindle Fire tablet. Apple krijgt met deze tablet van Amazon meer concurrentie.

De Kindle Fire is een 7 inch-tablet en weegt 400 gram. Het toestel heeft een kleurenscherm (een resolutie van 1024x600) met aanraakbediening, een processor met twee kernen en 8 GB geheugen. De tablet is uitgerust met toegang tot clouddiensten voor films, muziek, boeken en andere diensten.

De Amazon Kindle Fire draait op Android Gingerbread met een eigen Amazon-schil. Ook nieuw is de eigen webbrowser - Silk - die Amazon heeft geïntegreerd. Amazon bekeek de architectuur van de traditionele browsers met in het achterhoofd dat een licht, weinig energieopslorpend toestel geen browser kan gebruiken die veel processorkracht gebruikt. Silk hanteert daarom voor beperkte taken de processorkracht op de browser, maar voor zware taken de kracht van cloud computing.

De vraag is vooral of de gebruikers gaan kunnen leven met het kleine formaat van de Kindle Fire, de beperkte opslag op het toestel (8GB tegenover de minimum 16GB bij de iPad), het ontbreken van een camera, microfoon en zelfs 3G (het toestel ondersteunt voorlopig enkel wifi).

Samen met de Kindle Fire wordt ook een 'gewone' e-reader, met zwart-wit aanraakscherm, de Kindle Touch, op de markt gebracht.

In samenwerking met Datanews

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4197667). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×