Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Novell komt met ZENworks Mobile Management

Dit artikel delen:
BYOD

ZENworks Mobile Management (ZMM) van Novell speelt in op de hedendaagse problematiek van beheerders en managers, die zich geplaagd zien door ontwikkelingen rond byod (bring your own device), beveiliging, het delen van applicaties en bestanden, activa- en inventarisbeheer en compliance. Met deze oplossing breidt Novell bestaande beheer- en beveiligingsmogelijkheden uit naar mobiele apparaten.

Bedrijven kunnen nu een groot aantal uiteenlopende mobiele apparaten beheren en beveiligen, waaronder iOS-, Android-, Symbian-, Windows Mobile- en andere ActiveSync-apparaten, met minimale gevolgen voor it-overhead. Het resultaat is een organisatie die productiever, flexibeler en beter beveiligd is.

De belangrijkste onderdelen van ZENworks Mobile Management zijn:
Geautomatiseerde, draadloze registratie: Nieuwe apparaten worden automatisch geregistreerd met de gebruikersreferenties op de ActiveSync-e-mailserver.
Applicatieprovisioning en filesharing: De Enterprise App Store en beheerconsole garanderen dat de juiste applicaties en bestanden voor de juiste gebruikers beschikbaar zijn.
Aanpasbare beveiligingsinstellingen: Beveiligingsteams en CISO's kunnen een beleid instellen voor de beveiliging van mobiele apparaten en audits. Zo kan het gebruik van encryptie en wachtwoorden verplicht worden gesteld en een apparaat op afstand worden gewist.
Inventaris- en activabeheer: Een overzicht van welk apparaat verbinding maakt met het bedrijf, plus
functionaliteit voor het volgen en beheren van alle mobiele apparaten binnen het bedrijf.
Waarschuwingen en meldingen: Met waarschuwingen kunnen problemen, schendingen van de
beveiliging of wijzigingen in de instellingen automatisch onder de aandacht van de IT-afdeling worden gebracht. Zo kan gegarandeerd worden voldaan aan de eisen op het gebied van compliance, licenties en beheer.
Geschikt voor byod: Werkt even goed met apparaten van werknemers zelf, dankzij functies als
selectief wissen op afstand (waarbij alleen bedrijfsgegevens worden gewist) en zelf-provisioning.

Novell ZENworks Mobile Management maakt het bedrijven gemakkelijk byod te ondersteunen. Het zorgt ervoor dat gebruikers op ieder moment kunnen beschikken over de juiste referenties en toegang tot applicaties en bestanden op hun mobiele apparatuur.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.