Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

MWC 2017: Mobile security is een elementaire com

Dit artikel delen:
MWC 2017: Mobile security is een elementaire com

G DATA presenteert zijn uitgebreide beveiligingsoplossingen voor smartphones en tablets in Barcelona.

Het Mobile World Congress in Barcelona heeft dit jaar als thema ‘Elemental’. De slogan is duidelijk – mobiele apparaten zijn een vaste waarde geworden in het alledaagse leven van vandaag. In Nederland gebruikt 85% een smartphone (bron: Telecompaper) en in België 53% (bron: Sanoma). De gevaren nemen in hoog tempo toe – in 2016 werd een recordaantal van 3.246.284 nieuwe malwarebedreigingen voor Android ontdekt. Dit betekent een toename van bijna 40% ten opzichte van 2015. Cybercriminelen zien een steeds lucratievere markt en gebruiken verschillende methoden om argeloze gebruikers in de val te lokken. G DATA zal nieuwe manieren demonstreren waarmee iOS- en Android-apparaten en daarmee de privacy van de gebruiken kunnen worden beschermd. G DATA toont ook hoe organisaties MDM-strategieën effectief kunnen implementeren. Mobile World Congress vindt plaats in Barcelona van 27 februari tot 2 maart 2017. G DATA is te vinden in Hal 6, op stand 6B40.

G DATA beurshoogtepunten op Mobile World Congress

- Secure Chat voor iOS en Android: G DATA Secure Chat biedt extreem veilige, meervoudig versleutelde chat-communicatie. Het garandeert ook het veilig delen van mediabestanden, zoals foto’s. De app zal binnenkort ook beschikbaar zijn voor iOS.

- Uitgebreide VPN-module: iOS-gebruikers profiteren ook van een geïntegreerde functie in G DATA Mobile Internet Security. Gebruikers hoeven geen aparte oplossing aan te schaffen om netwerkverkeer te beveiligen tijdens het surfen via een onbeveiligd netwerk in bijvoorbeeld een hotel of bar. De geïntegreerde VPN-module schakelt automatisch in op de achtergrond wanneer de gebruiker begint te surfen, zijn e-mail checkt of een financiële transactie uitvoert met zijn smartphone of tablet.

- Aanval op Internet of Things: met 3.246.284 nieuwe stuks Android-malware komt het totaal van 2016 op een nieuw record. Ten opzichte van 2015 is sprake van een groei van bijna 40% aan nieuwe bedreigingen. Smartphones hebben een onmisbare rol gekregen in het dagelijks leven. Mobiele apparaten worden gebruikt voor online bankieren, berichten versturen en ontvangen, surfen en bellen. Bovendien worden steeds meer smart devices aangestuurd door smartphones en tablets. Beveiligingsexperts van G DATA zullen huidige aanvalsscenario’s tonen waarbij het Internet of Things van consumenten en bedrijven kan worden aangevallen. Hoe kunnen deze risico’s worden ingedamd?

G DATA op Mobile World Congress 2017: hal 6, stand 6B40.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-10T12:01:00.000Z G DATA Software Netherlands BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.