Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Tutorial: Je simkaart op maat knippen: zo doe je het

Dit artikel delen:

Ben je toe aan een nieuwe telefoon? Dan kan het zo zijn dat de simkaart van je oude telefoon te groot is voor je nieuwe telefoon. Je kunt in dit geval een nieuwe simkaart aanvragen, maar dit kan je al gauw € 10,- kosten. Je kunt ook zelf je simkaart op maat knippen. Op die manier ben je een stuk goedkoper uit. Wij vertellen hoe je hoe dit doet.

Microsim en Nanosim

Er zijn vier verschillende soorten simkaarten: de eerste UICC-smartcard, de ‘standaard’ simkaart, de Microsim en de Nanosim. Tegenwoordig passen over het algemeen alleen de Microsim en de Nanosim nog in smartphones. Welke simkaart in jouw telefoon zit, kun je zien aan de grootte van de kaart. De Microsim is 15 × 12 mm groot en de Nanosim 12,3 × 8,8 mm.

Als je van een Microsimkaart over moet op een Nanosimkaart en je je simkaart niet wilt vervangen, moet je de simkaart bijknippen. Lees hier meer over verschillende soorten simkaarten.

Zo knip je je simkaart op maat

Om de Microsimkaart te knippen, heb je een mal nodig. Meet hoe groot de simkaart moet worden en teken de benodigde kniplijnen op de simkaart. Gebruik hiervoor een liniaal en een markeerstift. Om ervoor te zorgen dat de simkaart goed werkt, moet je de randjes licht schuren met schuurpapier of een vijl.

Met het zelf op maat knippen van je simkaart neem je wel risico’s, dus wees voorzichtig. Als je de simkaart verkeerd afknipt, kan hij namelijk kapot gaan en verlies je de  contactgegevens die je op je simkaart hebt opgeslagen. Het kan ook gebeuren dat de simkaart na het knippen niet meer werkt, omdat je de chip hebt beschadigd bij het knippen of opschuren. Maak daarom een back-up van je gegevens voordat je met je simkaart aan de haal gaat.

Als je de simkaart niet klein genoeg hebt geknipt, kan hij bovendien vast komen te zitten in je telefoon. De geknipte simkaart kan ook de chip beschadigen, waardoor je telefoon minder goed of niet meer werkt.

Volg deze instructies nauwgezet om eventuele problemen met je telefoon te voorkomen. Als je het niet aandurft om de simkaart zelf op maat te knippen, kun je het ook bij een telefoonwinkel laten doen.

Onbeperkt bellen in Nederland en de EU

Als je simkaart goed is bijgeknipt, kun je bij je nieuwe toestel ook je onbeperkt bellen sim only abonnement weer gebruiken. Je hebt dan geen limiet op het aantal belminuten in je belbundel en kunt ongelimiteerd bellen naar alle vaste en mobiele nummers in Nederland en de EU.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-17T16:42:11.000Z DBOM


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.