Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Huizinga overleeft ov-chipkaartdebat

 

Staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat heeft het debat over de ov-chipkaart overleefd. Ze heeft beloofd om met een 'aanvalsplan' te komen dat de problemen moet oplossen.

Tijdens het Kamerdebat lag Huizinga onder vuur van de oppositie. De SP overwoog een motie van wantrouwen, maar trok die na het debat in. Volgens Kamerleden heeft de staatssecretaris niet op tijd ingegrepen toen de problemen duidelijk werden. "Ze is laat in actie gekomen, maar net niet te laat", zei Kamerlid Duyvendak (GroenLinks) tijdens het debat.

Huizinga beloofde na zware druk van de Kamer om binnen een maand met een aanvalsplan te komen. Daarmee nam de meerderheid voorlopig genoegen. Over zes weken moet de staatssecretaris aan de Kamer laten zien wat er van het plan is terechtgekomen.

De afgelopen weken was de ov-chipkaart veelvuldig in het nieuws, nadat bleek dat Duitse hackers de gebruikte chip deels konden kraken. Vervolgens vroeg de Tweede Kamer een spoeddebat aan en kraakten Nijmeegse studenten  de ongecodeerde wegwerpkaart. Huizinga zegde de Kamer al eerder toe met een extra onderzoek te komen naar de beveiliging van ov-chipkaart. TNO verwacht dat de ov-chipkaart binnen enkele maanden volledig gekraakt is.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2291335). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.