Managed hosting door True

Product: Aladdin eSafe 6.2

Dit artikel delen:

Aladdin Knowledge Systems komt met Aladdin eSafe 6.2. Deze versie van eSafe biedt naast verbeterde contentbeveiliging ook een dubbele antispam-engine. Daarmee wordt zero-hour uitbraak van spam en malware voorkomen.

Aladdin eSafe versie 6.2 van Aladdin Knowledge Systems combineert de real-time reputatie- en uitgebreide contentanalysetechnologieën in één dual engine-oplossing. Het product analyseert real-time de content van malware en de afzenderreputatie van zero-hour spam. eSafe controleert het e-mailverkeer aan de hand van een continu bijgewerkte spam- en spywaredatabase. Op deze manier staat de oplossing garant voor up-to-date bescherming. Daarnaast is Aladdin eSafe 6.2 effectief in te zetten in elke taal en voor elke e-mailindeling.

Dubbele engine

Aladdin eSafe 6.2 bestaat uit twee engines. De eerste is een antispam-engine die real-time de afzenderreputatie en distributiepatronen analyseert. Dit doet de tool door wereldwijd verkeer op isp- en andere belangrijke e-mailverzendlocaties te bewaken. Ook beveiligt de oplossing tegen e-mailberichten van afzenders die niet voorkomen in een lokale database met spamdefinities. Bovendien controleert Aladdin eSafe proactief alle bulkverzendingen van e-mail (spam, fraude, phishing en malware) zonder daarbij legitieme berichten, zoals nieuwsbrieven en mailinglijsten, te blokkeren.

De tweede engine voorkomt spam met simultane contentanalyse op drie niveaus: phishing, fingerprint en fuzzy fingerprint. Via een combinatie van door de gebruiker geselecteerde methoden, zoals slimme handtekeningcontrole, tekstanalyse, URL-categorieën en metaheuristiek, bepaalt de engine of een binnenkomende e-mail een phishingmail is.

Aladdin eSafe 6.2 controleert e-mailberichten aan de hand van bekende spameigenschappen. Zo analyseert de oplossing de overeenkomst met malware fingerprints en zoekt naar beschadigde of gewijzigde beeldbestanden - oftewel 'fuzzy fingerprint'. Fuzzy fingerprint-analyse detecteert spamberichten die voor minimaal tien procent verschillen van alle andere ooit ontvangen spamberichten, maar toch genoeg vergelijkbare eigenschappen hebben om te worden herkend.

Deze nieuwste versie van Aladdin eSafe biedt ondernemingen ook unieke beveiliging door metagegevens in MS Office-bijlagen te verwijderen. Zo voorkomt de oplossing dat verborgen, vertrouwelijke informatie in Office-bestanden per ongeluk uitlekt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-11T15:29:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.