Product: 10 Gbps Intrusion Prevention-systeem

Dit artikel delen:

Juniper Networks introduceert een nieuwe productfamilie van IDP appliances (Intrusion Detection and Prevention). Deze bieden hoge doorvoer, krachtige prestaties en een hoge poortdichtheid. De nieuwe appliances stellen bedrijven in staat een veilige netwerkomgeving te creëren. Dat is mogelijk door complete beveiliging van de rand van het netwerk tot aan de kern. Met de appliances kan een organisatie het dataverkeer dat het netwerk passeert, identificeren, beveiligen en beheren.

Bedrijven kunnen niet meer zonder veilige toegang tot bedrijfskritische applicaties en diensten. Tegelijkertijd willen ze niet het risico lopen dat ze data kwijtraken of dat de bedrijfsactiviteiten verstoord worden. Zij richten zich dan ook op het beschermen van hun netwerken tegen bedreigingen, zonder dat dit de prestaties negatief beïnvloedt. De IDP appliances van Juniper maken gebruik van breed erkende 'stateful' detectie- en preventietechnieken. Daarmee voorkomen ze dat wormen, trojans, spyware, keyloggers en andere malware het netwerk binnendringen of zich via geïnfecteerde gebruikers verspreiden.`

De nieuwe Juniper Networks IDP 8200 biedt een doorvoer van 10 Gbps. Het is daarmee geschikt voor grote bedrijven en serviceproviders. Dit model is niet alleen inzetbaar aan de randen van het netwerk, maar ook in de kern, om daar het verkeer binnen het bedrijfsnetwerk te controleren. Door de flexibiliteit van modulaire I/O, de ingebouwde bypass-features en de scheiding tussen control- en data plane-ontwerp is de IDP 8200 inzetbaar bij veeleisende netwerken.

Bypassmogelijkheden

IDP 75, 250 en 800 bieden hoogwaardige IPS-mogelijkheden voor een brede reeks van klanten: van kleine en grote bedrijven tot en met veeleisende serviceproviders. Deze appliances omvatten ingebouwde bypassmogelijkheden voor continue netwerkconnectiviteit, zonder de overhead of kosten van een externe
bypassoplossing. De nieuwe IDP appliances ondersteunen gecoördineerde bedreigingscontrole met Unified Access Control en Secure Access SSL VPN van Juniper.

De IDP-producten van Juniper zijn te beheren met de Juniper Networks NetScreen-Security Manager (NSM). Dit is een gecentraliseerde, op regels gebaseerde beheeroplossing voor fijnmazige controle van systeemgedrag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-09T12:52:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.