Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

EasySafe beveiligt met hardwaresleutel

 

Vynopsis brengt het gepatenteerde databeveiligingsproduct EasySafe in de Benelux. Daarmee kan gevoelige data op laptops, usb-sticks/drives of pc's eenvoudig worden beveiligd. Door het toepassen van encryptie, die alleen werkt door toepassen van een hardware sleutel, hoeft de gebruiker volgens de leverancier niet langer bang te zijn dat financiële, gevoelige of geclassificeerde data in verkeerde handen komt.

Het nieuwe beveiligingsproduct EasySafe van Vynopsis bevat een plug and play usb-key. Deze Easykey maakt gebruik van het internationale encryptie algoritme AES, waarmee de data op een pc of laptop beveiligd wordt. Ook kan de data op een externe harde schijf of usb-geheugenstick hiermee beveiligd worden. Het is veiliger dan welk software encryptie product dan ook, zegt de leverancier, omdat de encryptie sleutel apart van de beveiligde informatie bewaard wordt.

In de zakelijke markt kan EasySafe de data beveiligen op laptops en usb-sticks die op zakenreis, thuiswerk of op een andere manier buiten het bedrijf of de instantie meegenomen worden en daardoor blootgesteld worden aan diefstal of verlies. Het is echter ook toepasbaar voor het beveiligen van cliënt of patiënt gegevens in de financiële-, notariële- en zorgsectoren.

Twee ‘uitvindingen'

Het EasySafe-systeem bestaat uit twee standaardelementen, die Vynopis bestempelt als ‘uitvindingen', de EasyDrive en de EasyKey. EasyDrive is een speciaal ontworpen geheugen/disk ruimte waarin uw data en informatie versleuteld wordt opgeslagen. De encryptie handelingen zijn geïntegreerd in het standaard Windows file systeem. Bij save, move of copy van een file naar of van de EasyDrive wordt deze automatisch versleuteld of gedecodeerd. Voor de gebruiker lijkt het een gewone disk drive zolang de EasyKey aanwezig is.

EasyKey bevat de encryptiesleutel in een device die in de usb-poort van de computer gestoken wordt. Het insteken van de EasyKey opent automatisch de EasyDrive, deze zal verschijnen als een additionele disk drive in uw Windows systeem. Als u de EasyKey weer verwijderd wordt de EasyDrive automatisch gesloten. De data in de EasyDrive blijft onzichtbaar en versleuteld achter op uw systeem.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2736838). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×