Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

ComputraceOne vernietigt data op afstand

 

BioXS International is distributeur voor de Benelux geworden van ComputraceOne van het Canadese Absolute Software. ComputraceOne zorgt ervoor dat bij een gestolen of verloren laptop de data op afstand kan worden vernietigd en het notebook kan worden teruggevonden dankzij een signaal dat wordt verstuurd via geïntegreerde firmware.

Distributeur van access control BioXS International heeft het portfolio uitgebreid met ComputraceOne. Dit product traceert gestolen of vermiste hardware en kan op afstand gevoelige gegevens op deze apparatuur onbruikbaar maken.voor een uitbreiding van haar assortiment. ComputraceOne van Absolute Software maakt daarbij gebruik van een in de firmware geïntegreerde agent. Wanneer de agent wordt geactiveerd, zendt het een signaal uit via internet naar het monitoring center van Absolute Software. Elke gebruiker krijgt hier toegang tot zijn installed base/geactiveerde computers via een secure internet login.

Wanneer een laptop is ontvreemd, wordt dit door de klant aan het recoveryteam van Absolute Software doorgegeven. Men probeert vervolgens de machine te traceren of op verzoek van de klant de inhoud van de harde schijf te wissen. Omdat de agent in de firmware zit, heeft opstarten vanaf cd of zelfs het vervangen van de harde schijf geen zin.

Naast het vernietigen van data op afstand en het opsporen en retourneren van gestolen laptops biedt ComputraceOne beheermogelijkheden. Beheerders van de bij een onderneming in gebruik zijnde apparaten kunnen via de site van Absolute zien of de virusbescherming aanstaat, of alles is bijgewerkt en of er mogelijk licenties aan het verlopen zijn.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2787266). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×