Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Antivirus voor MAC-computer

 

PC Tools heeft speciaal voor op Apple OS draaiende systemen een antiviruspakket op de markt gebracht. De beveiligingsspecialist heeft vastgesteld dat er grote kans is op virus- en spywareaanvallen op Apple-systemen en heeft daar dus nu een antwoord op.

Het wordt op dit moment uitgebreid in de media besproken: Apple is niet meer immuun voor virussen. Apple heeft al eerder dit soort berichten over de beveiliging van het systeem naar buiten gebracht. Daarom heeft PC Tools, leverancier van beveiligingssoftware, iAntiVirus 1.0 ontwikkeld, een antivirus- en antispyware-tool voor het Mac-besturingssysteem. Het product is ontwikkeld om bedreigingen gericht tegen de Mac te signaleren en te verwijderen. Zo wordt het Mac-systeem vrij gehouden van virussen en spyware. De uitgave van iAntiVirus 1.0 valt samen met de aanbeveling van Apple om antivirus-software te installeren en te gebruiken in hun onlangs uitgebrachte Security Configuration Guide.

iAntiVirus 1.0 draait geluidloos op de achtergrond en belast het systeem minimaal. Het is eenvoudig, functioneel en herkenbaar. De interface is functioneel en gebruiksvriendelijk, wat het scannen, verwijderen en beheren van gesignaleerde infecties vereenvoudigt. De Mac is in real-time beveiligd tegen infecties, waardoor deze automatisch worden geïsoleerd nadat ze zijn gesignaleerd. Vervolgens kan de gebruiker de onderdelen bekijken en eventueel terugplaatsen wanneer deze onschadelijk blijken te zijn. Er zijn verschillende scanmogelijkheden. Met de instellingen kan de gebruiker een afweging maken tussen de volledigheid van de scan en de tijd die nodig is om de scan uit te voeren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2808274). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures bij Apple
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×