Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Smartphones beschermd tegen DoS-exploits

 

Sms-diensten op smartphones zijn het doelwit geworden van malware, maar F-Secure Mobile Security beschermt smartphonegebruikers tegen Denial of Service (DoS)-exploits. De zogenaamde ‘SMS Curse of Silence' kan sms-diensten volledig laten crashen, waardoor gebruikers geen tekstberichten meer op hun toestel kunnen ontvangen.

Er is een nieuwe exploit ontdekt voor Symbian-gebaseerde smartphones. De exploit, door F-Secure medewerker Tobias Engel gedoopt tot ‘SMS Curse of Silence', werd ontdekt en gepresenteerd tijdens het 25e Chaos Communication Congress. De exploit kan ervoor zorgen dat SMS-diensten op een geïnfecteerd toestel worden uitgeschakeld, waardoor binnenkomende SMS'jes niet gelezen kunnen worden. Smartphones die op deze manier onder vuur worden genomen, zijn onder meer UIQ-toestellen en S60 2nd Edition Feature Packs 2 en 3, 3rd Edition en en 3rd Edition Feature Pack 1. S60 3rd Edition Pack 2 of de 5th Edition zijn niet geïnfecteerd.

De DoS-aanval bestaat uit het versturen van één of - afhankelijk van het model - meerdere specifieke geformatteerde sms-berichten naar een ‘getargete' smartphone. Het bericht blokkeert de sms-functionaliteit op het toestel, waarbij de rest van de functies intact blijft. Oudere toestellen tonen verder geen onregelmatigheden die de gebruiker kan zien of waarnemen. Nieuwere toestellen kunnen bepaalde boodschappen tonen dat het toestelgeheugen vol is of tonen continu een boodschap in het beeldscherm, alsof er een nieuw bericht is binnengekomen.

De Mobile Security-oplossing van F-Secure beschermt gebruikers tegen deze exploit, waardoor het toestel wordt beschermd en gebruikers hun in- en outbox-berichten niet kwijtraken. De oplossing kan worden gedownload door met het mobiele toestel naar www.f-secure.mobi te browsen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2844605). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×