Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Sonicwall introduceert uma EM5000

 

Sonicwall, specialist in de beveiliging van netwerkinfrastructuren, introduceert EM5000, een 'universal management appliance' (uma) die het it-infrastructuurbeheer vereenvoudigt aan de hand van een gestroomlijnd policybeheer met gecentraliseerde monitoring en reporting via een hele reeks systemen. EM5000 is bedoeld voor kleine tot middelgrote ondernemingen, grote bedrijven, verschaffers van beheerde diensten of it-consultingomgevingen.

EM5000 van Sonicwall is in staat het beheer te regelen van enkele tot vele duizenden Sonicwall-apparaten, ongeacht of die nu zijn verdeeld over een intern bedrijfsnetwerk of onder de klanten van een it-dienstenverschaffer. Het is geen verrassing dat de complexiteit die komt kijken bij het ontplooien en in stand houden van een hele reeks netwerkinstrumenten exponentieel toeneemt met het aantal toestellen, eindgebruikers en kantoorlocaties op een netwerk. In een poging om dergelijke omgevingen te controleren, konden it-beheerders tot nu toe niet anders dan op zichzelf staande producten installeren om de it-infrastructuur van een bedrijf te beheren, te monitoren en erover te rapporteren.

De nieuwe 'universal management appliance' (uma) biedt een antwoord op dit probleem door gebruikers mogelijkheden te bieden voor een gecentraliseerd policybeheer, waardoor de administratiekosten aanzienlijk kunnen worden gedrukt. Het is een alles-in-één-oplossing waarbij bepaalde vereiste elementen vooraf zijn geïnstalleerd op het toestel, zoals besturingssysteem, database en toepassingen. Omdat deze componenten niet meer apart hoeven te worden aangekocht, kosten de installatie, de inwerkingstelling en het onderhoud veel minder tijd en wordt dus ook de 'total cost of ownership' (tco) voor het product teruggedrongen.

EM5000 biedt bestaande klanten ook een hardware appliance oplossing voor het bestaande global management system (gms) van Sonicwall, een standalone-softwareoplossing. De oplossing kan ook worden uitgebreid met een aantal softwareblades.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2849975). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×