Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Black Box Penetration Test

Dit artikel delen:

De Penetration Test van Accent Telecom evalueert de betrouwbaarheid en zekerheid van een server of van een netwerk door middel van het simuleren van een aanval door een kwaadaardige bron (hacker). Het proces behelst een actieve analyse van het systeem vanuit het oogpunt van potentiële hackers op alle kwetsbare plaatsen die kunnen leiden tot een onjuiste systeemconfiguratie, niet up-to-date hardware of software, operationele zwakheden, etc.

De insteek van deze 'penetration test' is om vóóraf de haalbaarheid en de mogelijke schade van succesvolle hackersaanvallen vast te stellen. Iedere server heeft immers zijn eigen tekortkomingen ondanks alle inspanningen. Gemiddeld ondervinden inmiddels 40 procent van de servers problemen met hackers. En dit percentage stijgt helaas.

De test kan eenmalig of maandelijks plaats vinden, afhankelijk van de kwestbaarheid van de systemen. De netwerkbeveiliging wordt getest, zoals het doormeten van het netwerk, scannen van de poort, systeemidentificatie, service-identificatie, kwetsbaarheidsonderzoek en verificatie, testen van applicaties en codes, testen van de router, testen van de firewall, indringerstest op systeemniveau, vertrouwelijkheidstest op systeemniveau, kraken van het wachtwoord en een test  van denial of service.

Op het gebied van social engineering is er een verzoek tot testen, begeleiding en suggesties tijdens de test en het testen van de betrouwbaarheid. Tevens beschikt het over wireless security, zoals testen van het wireless netwerk, testen van de draadloze communicatie, resultaten op privacyniveau en het testen van infrarode systemen. Ook heeft de test communications security, zoals het testen van de PBX, het testen van voicemail, fax-resultaten en het testen van het modem.
Tot slot heeft het physical security, zoals het testen van access controls, resultaten omgeving (perimeter), resultaten monitoring, het testen van de alarm response, het testen van de locatie en het testen van de omgeving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-03T11:32:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.