Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Digidentity introduceert eHerkenningsmakelaar

 

Digidentity introduceert eHerkenningsmakelaar. Deze dienst is door is door de beheersorganisatie eHerkenning, onderdeel van het Ministerie van EL&I, officieel erkend. Dit betekent dat Digidentity diensten en oplossingen biedt voor het totale speelveld van eHerkenning, de opvolger van DigiD voor bedrijven. Met eHerkenning is het eenvoudiger voor bedrijven en overheidsorganisaties om online zaken met elkaar te regelen.

De erkenning van Digidentity als eHerkenningsmakelaar geldt als een keurmerk dat wordt verleend aan organisaties die onderdeel uitmaken van het netwerk van eHerkenning. Het netwerk baseert zich op een afsprakenstelsel dat op initiatief van het Ministerie van EL&I is opgesteld. In dit afsprakenstelsel is veel aandacht besteed aan belangrijke aspecten zoals kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid, privacy en toezicht.

Eén digitale identiteit op internet

In opdracht van de overheid ontwikkelt Digidentity momenteel het nieuwe DigiD voor burgers: DigiD 4.0. Op het gebied van eHerkenning levert Digidentity aan organisaties een breed spectrum aan dienstverlening. Zo verzorgt Digidentity voor overheidsdienstverleners de aansluiting van digitale loketten op eHerkenning. Ook levert Digidentity persoonlijke herkenningsmiddelen voor medewerkers van bedrijven om bij eLokketen in te loggen. Machtiging Online, het door Digidentity ontwikkelde machtigingsregister, biedt de mogelijkheid om medewerkers te machtigen om zaken te doen met de overheid. Bovendien kan de gebruiker met één middel inloggen bij meerdere webdiensten en heeft hij hiermee de beschikking over een persoonlijke digitale identiteit. Gemak en efficiency spelen een belangrijke rol: bij het inloggen zijn geen pasjes of tokens nodig. Hiermee komt Digidentity ook bij eHerkenning tot de kern van zijn dienstverlening: één digitale identiteit op internet.

Over Digidentity: Digital Identity Service Provider

Digidentity is een organisatie die 100% richt op authenticatie en autorisatie. Digidentity biedt optimale bescherming en gemak aan overheid, bedrijfsleven en burgers. De services bestaan uit Identity Providing, Identity Management, Authentication Service, Autorisation Service en eSigning.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3990643). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×