Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

IDdots helpen tegen diefstal

 

IDdots zijn kleine informatiedragers waarmee bezittingen gemarkeerd kunnen worden om diefstal te voorkomen en om verloren voorwerpen sneller aan de rechtmatige eigenaar te retourneren. Iedere IDdot Kit heeft een unieke code en de IDdots kunnen op gebruiksvriendelijke wijze toegepast worden op minimaal veertien tot twintig voorwerpen. De meegeleverde stickers en labels helpen zowel om diefstal te voorkomen als om gevonden voorwerpen te retourneren.

IDdots worden in opdracht van SecureTag Europe geproduceerd in de VS. Daar is gebleken dat maar liefst 73 procent van met IDdots gemarkeerde voorwerpen wordt geretourneerd aan de eigenaar. Ook is het aantal gevallen van diefstal of inbraak in gemeten cases afgenomen tot 87 procent.

Een IDdot is kleiner dan een zandkorrel en verbruikt geen elektriciteit. Hierdoor zijn IDdots toe te passen op ieder voorwerp en hebben zij geen kostbare uitleesapparatuur nodig. IDdots worden zichtbaar onder UV-licht en de code op de Iddot kan gelezen worden met een microscoop. Elke IDdot Kit heeft een unieke code waarmee de eigenaar gemarkeerde voorwerpen veilig en eenvoudig kan registreren op de website van SecureTag Europe. De gegevens van de eigenaar en informatie over de gemarkeerde voorwerpen worden zorgvuldig en vertrouwelijk opgeslagen. SecureTag Europe gebruikt de unieke code om de teruggave van gevonden voorwerpen te faciliteren. Voor hun goede daad ontvangen eerlijke vinders een beloning van SecureTag Europe.

De IDdots worden door middel van een dunne, sneldrogende vloeistof aangebracht. Nadat een voorwerp is voorzien van de IDdots wordt de SecureTag Europe identificatie toegevoegd via een label. Dit helpt het om eerlijke vinders de weg wijzen naar de website van SecureTag Europe om het gevonden voorwerp aan te melden en in te zenden. Aan de hand van de unieke code kan SecureTag Europe het voorwerp retourneren aan de eigenaar.

De duidelijk herkenbare labels met het SecureTag Europe logo, het adres van de SecureTag Europe website en de unieke code van de eigenaar werken als preventie tegen diefstal. Deze labels laten namelijk zien dat een product gemarkeerd is wat het onaantrekkelijk maakt voor heling.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4513212). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.