Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Veilig internetten met Barracuda Safe Browser

 

Als reactie op de opmars van iPads en andere mobiele apparatuur binnen het onderwijs introduceert Barracuda Networks de iOS-app Barracuda Safe Browser. De Barracuda Safe Browser biedt scholen de mogelijkheid om op veilige wijze gebruik te maken van iPads door ervoor te zorgen dat scholieren via deze toestellen geen toegang kunnen krijgen tot ongewenste en onveilige internetcontent.

De Barracuda Safe Browser is op transparante wijze geïntegreerd met de Barracuda Web Security Service, een bekroonde cloud-gebaseerde oplossing die internetcontent filtert en beleidsregels voor het internetgebruik afdwingt. Deze functionaliteit wordt gecombineerd met centraal beheer en integrale rapportage. De nieuwe iOS-app breidt de beveiliging en het beheeroverzicht van deze dienst uit naar de iPads die aan scholieren worden verstrekt. Op deze manier kunnen scholen de onderwijservaring van scholieren verrijken met de allerlaatste mobiele technologie en hen tegelijkertijd beschermen tegen onveilige internetcontent. Daarmee kunnen onderwijsinstellingen voldoen aan de eisen van de wet- en regelgeving en het internetgebruik zelfs bewaken wanneer de apparaten buiten het schoolnetwerk worden gebruikt.

Andere belangrijke functies van de Barracuda Safe Browser zijn:
• Eenvoudige installatie; vervangt de standaard Safari-browser op iPads en iPhones
• Krachtige authenticatie; volledige integratie met LDAP/AD, met afdwinging van beleidsregels voor individuele gebruikers of groepen gebruikers en bewaking van het internetgebruik
• Real-time bewaking;Integraal overzicht van alle netwerkapparaten
• Onafgebroken bescherming; webfiltering en afdwinging van beleidsregels zonder de noodzaak van een vpn- of proxy-configuratie
• Centrale beheer- en configuratiemogelijkheden; de oplossing kan worden beheerd via een intuïtieve, cloud-gebaseerde bedieningsconsole.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4559758). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×