Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

F5 verbetert applicatiebeveiliging

Dit artikel delen:

F5 introduceert een Application Delivery Firewall, een beveiligingsoplossing die firewall, traffic management, applicatiebeveiliging en toegangscontrole combineert. Hierdoor ontstaat een snelle, schaalbare beveiligingsoplossing voor netwerken en applicatie-infrastructuren.

Samen met verbeteringen aan reeds bestaande security-diensten, levert F5 Application Delivery Firewall (ADF) een Intelligent Services Framework op dat uitgebreide beveiliging biedt, uitermate schaalbaar is en eenvoudig te beheren is. De ADF voegt de verschillende security-functies van bestaande F5-modules samen, aangevuld met de nieuwe BIG-IP Advanced Firewall Manager. Het resultaat is een geïntegreerde oplossing waarmee bedrijven het beheer kunnen vereenvoudigen, terwijl schaalbaarheid en performance groot blijft. Afhankelijk van de configuratie zijn doorvoersnelheden tot 640 Gbps te halen. De firewall kan 288 miljoen gelijktijdige sessies en tot acht miljoen verbindingen per seconde verwerken. De full proxy firewall controleert zowel inkomend als uitgaand verkeer.
f
De nieuwe Advanced Firewall Manager vormt het hart van de ADF. Waar andere security-aanbieders kiezen voor het koppelen van applicaties aan statische oplossingen zoals security-zones, oriënteert de Advanced Firewall Manager de beveiliging rond de applicatie zelf. Hierdoor kan ook F5’s expertise op het gebied van applicatielevering ingezet worden, waardoor de algehele security van een netwerk wordt verbeterd. Firewall-policies worden niet algemeen ingesteld, maar specifiek per applicatie. Hierdoor zijn bijvoorbeeld ook applicaties te migreren of te verwijderen, inclusief hun specifieke beveiligingsinstellingen.

F5 hanteert een geïntegreerde aanpak van beveiliging om in te kunnen spelen op specifieke security-behoeften. Gebruikers kunnen hierdoor hun infrastructuur beschermen zonder in te boeten op performance en schaalbaarheid. Daarnaast blijven applicaties dankzij deze benadering beschikbaar, ook tijdens een aanval, zoals een DDoS-aanval. Bovendien besparen gebruikers op beheer door het in lijn brengen van firewall en applicatiespecifieke toegangsregels.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-05T09:43:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.