Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Mobotix introduceert MxActivitySensor

Dit artikel delen:

Mobotix introduceert met MxActivitySensor een nieuwe technologie voor bewegingsherkenning. Deze software registreert alleen doelgerichte bewegingen van personen en objecten, terwijl niet-relevante veranderingen in het observatiegebied worden genegeerd. Hierdoor neemt het aantal loze alarmmeldingen van ip-camera's sterk af.

Het grootste probleem bij software voor bewegingsherkenning is het grote aantal loze alarmmeldingen. MxActivitySensor brengt dit met minimale configuratievereisten met wel 90 procent terug. Als gevolg hiervan is er ook minder tijd nodig om alle opgenomen beelden te beoordelen. Het zoeken naar relevante gebeurtenissen leek tot nu toe vaak op het zoeken naar een speld in een hooiberg. Elke beweging in het observatiebeeld activeerde namelijk een alarm. Met de MxActivitySensor kunnen gebruikers zich volledig concentreren op relevante gebeurtenissen en die zowel sneller als efficiënter vinden. Zoals gebruikelijk bij Mobotix-software en -apps is deze aanvullende software gratis.

De nieuwe manier van bewegingsherkenning met MxActivitySensor, is mogelijk dankzij het decentrale systeem van Mobotix. Omdat de MxActivitySensor direct in de camera is geïntegreerd, vindt daar ook de beeldanalyse plaats. Alleen relevante gebeurtenissen activeren een alarm, dat vervolgens via het netwerk wordt verzonden. Zo kunnen gebruikers, met name bij systemen met veel aangesloten camera's, aanzienlijk besparen op de benodigde bandbreedte. Zodra de camerasoftware wordt geactiveerd, start de analyse in het gedefinieerde beeldgebied. Indien zich een persoon of voertuig door het zichtveld beweegt, activeert de MxActivitySensor automatisch een alarm via de camera. Dat kan een video-opname, een telefonische oproep, een e-mail, een sms of een andere vooraf gedefinieerde actie zijn. Alle niet-relevante veranderingen in het beeld, bijvoorbeeld door sneeuwval, regen, bewegingen van wolken en bomen, of licht en schaduw, worden door de MxActivitySensor automatisch genegeerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-20T14:15:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.