Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Authus 802.1x neemt het op tegen Cisco en HP

Dit artikel delen:

Authus is een door HENZ ICT ontwikkelde netwerk beveiligingsoplossing op basis van 802.1x authenticatie. De kracht van de oplossing is gelegen in de ondersteuning van zowel bedrade als mobiele clients, de flexibele opzet en de intuïtieve GUI. Authus zorgt naast een uitgebreide authenticatie ook voor het softwarematig toewijzen van VLan’s. Dit op basis van een door HENZ ICT ontwikkelde Profiling methode. Voor omgevingen met veel clients biedt Authus tevens automatische VLan Load Balancing. En om het beheer maximaal te ondersteunen zijn interactieve dashboards en trace functies op transactieniveau beschikbaar.

Betere netwerk beveiliging
De 802.1x authenticatie methode zorgt er voor dat clients pas na een succesvolle authenticatie op het netwerk toegelaten worden en door het automatisch toewijzen van VLan’s wordt bepaald tot welk deel van het netwerk ze toegang krijgen.

Lagere kosten netwerkbeheer
Doordat VLan’s tijdens het authenticatieproces worden toegewezen is het niet meer nodig VLan’s op poortniveau te configureren en te onderhouden. Dit levert bij interne verhuizingen of het inrichten van een tijdelijke projectruimte een grote tijdswinst op. De centrale vastlegging van de authenticatie methodiek in het Authus Management System zorgt voor een consistente werking en een lage beheer last. De interactieve dashboards en trace functies vereenvoudigen de ondersteuning van gebruikers en het oplossen van problemen.

Hoge mate van flexibiliteit
De Authus oplossing is uiterst flexibel van opzet en werkt met alle merken netwerkapparatuur. De implementatie van Authus is eenvoudig en kan met minimale ondersteuning door HENZ ICT gedaan worden. Heeft u behoefte aan meer functionaliteit? Door de flexibele structuur van Authus kan gemakkelijk maatwerk toegevoegd worden. En als laatste kan Authus zelfs als een service in de cloud draaien. Hoe flexibel wilt u het hebben?

Authus opties:
- Device Onboarding
- Guest User Management
- APN/VPN Authenticatie
- SIM Authenticatie
- Certificaatbeheer en -Authenticatie
- Alter Packets Module

Authus in de praktijk
Authus is onder meer live op het gezamenlijke ICT-netwerk van een Hogeschool en een grote Universiteit en bij de grootste veiligheidsorganisatie van Nederland.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u de Authus brochure downloaden op www.henz.nl, contact opnemen met HENZ ICT, +31 (0)20 895 0 895, of een mailbericht sturen aan info@henz.nl.

HENZ ICT is een geautoriseerd partner van Open System Consultants en SecureW2.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-29T15:21:41.000Z HENZ ICT
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.