Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Konica Minolta investeert in Mobotix

Dit artikel delen:

Mobotix en Konica Minolta zijn een samenwerking overeengekomen voor het verder ontwikkelen van Mobotix hardware- en softwaretechnologie voor smart cities, de zorgsector, procesoptimalisaties en andere toepassingen. Op basis van deze overeenkomst investeert Konica Minolta in eerste instantie 1,5 miljoen euro in de technologie van Mobotix. Konica Minolta gaat tevens voor 3 miljoen euro aan Mobotix-oplossingen kopen voor eigen projecten.

Uitbreiding samenwerking

De nieuwe ontwikkelingsovereenkomst is een volgende stap in de samenwerking tussen Konica Minolta en Mobotix. Konica Minolta heeft als distributiepartner al camera's van Mobotix toegepast in productielocaties, distributiecentra, beveiliging en surveillance in Japan, China en Frankrijk. Verder heeft het bedrijf een aanzienlijk deel van de verkoopstaf opdracht gegeven de technologie van Mobotix te promoten bij eindgebruikers en partners. Konica Minolta is sinds 2016 een strategische investeerder in Mobotix, met als doelstelling de marktleidende cameratechnologie verder te verbeteren via innovaties op het gebied van hoge resolutie beeldsensoren en hoogwaardige lenzen. Met de eveneens bekengemaakte aanschaf van 3 miljoen aan Mobotix-oplossingen gedurende fiscaal jaar 2018/2019, gaat Konica Minolta zowel een aantal interne projecten realiseren, als de behoefte van grote klanten invullen.

Investering in groei en integratie

"Mobotix is een technische innovator en betrouwbare partner voor duizenden organisaties in de hele wereld", zegt Yoshiki Fukai, General Manager van Konica Minolta Inc. "Als eerste stap zijn wij Mobotix-technologie aan het implementeren binnen onze eigen wereldwijde locaties en bij toonaangevende klanten. Met als doelstelling nieuwe innovatieve oplossingen te creëren voor uitdagingen in smart cities, de zorgsector, productieprocessen en andere sectoren. Onze samenwerking met Mobotix maakt het mogelijk de aanwezige kennis en technologie op het gebied van digitale video te integreren binnen het bredere ecosysteem van Konica Minolta, voor onze internationale klanten en partners. Deze investering maakt deel uit van een lange termijn commitment voor nauwere samenwerking en het versnellen van Mobotix's groei in andere geografische regio's en nieuwe markten."

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-28T13:15:56.000Z Mobotix
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.