Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

AV-TEST: maximale score G DATA

Dit artikel delen:

Het gerenommeerde onderzoeksinstituut AV-TEST heeft G DATA Internet Security voor Android beoordeeld met de hoogste mogelijke score. Uit het onderzoek blijkt dat de beveiligingsoplossing iedere malware sample heeft gedetecteerd. AV-Test gaf daarom driemaal de hoogste score aan de innovatieve pionier op het gebied van IT-beveiliging.

Het gevaar voor smartphones en andere mobiele apparaten door kwaadaardige apps blijft zeer groot. Alleen al in de eerste helft van 2019 namen G DATA-beveiligingsexperts meer dan 10.000 nieuwe malware-apps per dag waar. Omdat bijna iedereen een smartphone heeft met veel persoonlijke informatie, vormen ze een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen. Een actuele, krachtige beveiligingsoplossing voor mobiele apparaten biedt betrouwbare bescherming tegen gevaarlijke apps. AV-Test controleert daarom regelmatig welke apps de beste bescherming bieden.

In het laatste onderzoek van het onafhankelijk onderzoeksinstituut AV-TEST werden er in totaal 20 beveiligingsoplossingen voor Android getest. Iedere beveiligingsoplossing werd aan de tand gevoeld aan de hand van een realistisch testscenario, waarbij iedere eigenschap en functie aan bod kwam. De oplossingen werden ook getest op prestaties en batterijverbruik.

G DATA Mobile Internet Security voor Android detecteerde iedere malware sample en behaalde een malwaredetectiegraad van maar liefst 100 procent. De beveiligingsoplossing van G DATA presteerde ook bovengemiddeld op het gebied van prestaties en batterijverbruik. De beveiligingsoplossing van de Duitse IT-beveiligingsfabrikant kreeg daarom de maximale score en de felbegeerde AV-TEST certificering.

AV-Test behandelde de volgende testcategorieën:

Detectie van Android malware (in real time)

Gedurende een periode van enkele dagen werden kwaadaardige apps op een apparaat geïnstalleerd en gecontroleerd. Hierdoor konden de onderzoekers zien of de AV-oplossing in staat was om de apps binnen enkele seconden te detecteren. 3347 soorten malware werden getest. G DATA Internet Security voor Android heeft ze allemaal gedetecteerd (100 procent detectiepercentage).

Detectie van Android malware

In deze categorie werden er schadelijke apps naar een apparaat gekopieerd en vervolgens gescand door de betreffende AV-oplossing. G DATA Internet Security voor Android leverde een indrukwekkende detectieprestatie van 100 procent en detecteerde alle 3433 malware samples.

Detectietest op fouten bij Android Apps van derde partijen

De oplossingen moesten schone apps scannen van derde partijen waarvoor geen viruswaarschuwingen waren afgegeven. G DATA Internet Security voor Android behaalde opnieuw de hoogste score en maakte geen fouten tijdens het scannen.

Detectietest op fouten bij Android Apps uit de Google Play store

Bij dit onderzoek werden de schone apps van de Google Play Store getest bij de AV-oplossingen. G DATA Internet Security voor Android scande 2342 schone apps zonder false positives.

Key features G DATA Internet Security voor Android

  • Beveiliging tegen phishing en kwaadaardige websites via cloudgebaseerde detectie;
  • Bescherming tegen geïnfecteerde apps. De app-checker controleert de machtigingen van apps en waarschuwt voor verdachte apps;
  • Bescherming tegen Android-malware. Dankzij de Cloud-verbinding is de energiebesparende scan altijd volledig up-to-date, waardoor alle malware gedetecteerd kan worden
  • Aanpasbare sms en oproepfilter om bijvoorbeeld telemarketinggesprekken te blokkeren;
  • Bescherming als het apparaat verloren of gestolen is. Als de smartphone of tablet verloren is kan het worden vergrendeld of gelokaliseerd. Het is ook mogelijk om alle data die is opgeslagen op afstand te wissen;
  • Ouderlijk toezicht, zodat kinderen ook het mobiele apparaat veilig kunnen gebruiken .
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-10T11:47:37.000Z G DATA


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.