Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Tips om je bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen

Dit artikel delen:

Je hoort het steeds vaker in het nieuws voorbij komen, grote bedrijven die worden aangevallen door cybercriminelen. Hackers stelen persoonsgegevens, lekken data of boeken zelfs een geld bedrag over. Het gebeurd ook steeds vaker bij kleine bedrijven, het is dus belangrijk om je online gegevens goed te beschermen voor aanvallen van buitenaf. Er liggen constant risico’s op de loer gezien bijna elke onderneming online of in de cloud date heeft opgeslagen. Niet voor vervelende verrassingen staan? Lees dan de tips om je online omgeving beter te beschermen.

1.   Toegang

Maak de toegang naar de online omgeving niet te makkelijk. Gebruik unieke wachtwoorden en gebruik niet voor elk systeem of account hetzelfde wachtwoord. Beveilig de toegang met een tweestapsverificatie. Zo verklein je de kans op een digitale inbraak. Met tweestapsverificatie zorg je voor extra beveiliging. Naast je wachtwoord of pincode laat je dan ook op een andere manier zien dat jij toegang mag krijgen tot een account. Check ook regelmatig dat er niet mensen onnodig toegang hebben tot de verschillende systemen van bijvoorbeeld de financiële administratie of de beveiligingssoftware. 

2.   Updates

Houd je aan de updates, deze zijn erg belangrijk voor de bescherming tegen cyberaanvallen. De belangrijkste tip is dus om netjes je beveiligingsupdates uit te voeren en het liefst direct. Hackers die een cyberaanval uitvoeren doen eerst grondig onderzoek bij de bedrijven. Ze zijn hierdoor op de hoogte van de zwakke plekken, een verouderd beveiligingssysteem door het niet updaten van je software is er hier heen van. De updates zijn onwijs belangrijk voor de veiligheid van het bedrijf.

3.   Thuiswerken 

Door het thuiswerken vervaagt de lijn tussen werk en privé een stuk sneller. Vaak hebben werknemers twee laptops thuis liggen. Het is verstandig om de privé en werk laptop gescheiden te houden van elkaar.  Het gebruiken van een privé laptop voor werk verhoogd het risico. Cybercriminelen kunnen namelijk wachten tot je met je privé laptop inlogt op het kantoornetwerk. Voor je het weet zit een buitenstaander midden in alle data van je onderneming. 

4.   Communicatie

Let op de communicatiemiddelen die worden gebruikt. Veilige digitale communicatie is heel belangrijk. Cybercriminelen zouden via onveilige digitale communicatie bij veel gegevens kunnen komen. E-mail, WhatsApp, social media, chatbots en tools voor videobellen maken steeds meer deel uit van de dagelijkse communicatie. Of dit ook veilig is, dat is vaak onzeker. Het is daarom verstandig om gebruik te maken van veilige communicatiemiddelen zoals een SIP trunk. Hierdoor kan er veilig gebeld worden via het internet, een betrouwbaar systeem van Gamma Communications

Welke stappen ga jij ondernemen om het bedrijf beter te beschermen tegen cyberaanvallen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-21T17:10:03.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.