Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Alliade rekent op ilionx voor beveiliging IT-omgeving

Dit artikel delen:

Alliade kiest voor de security-expertise van IT-dienstverlener ilionx. De dienstverlening bestaat uit securitymonitoring (SOC) gecombineerd met cybersecuritytesten en securityadvies. Alliade biedt kwetsbare mensen in Friesland een zeer breed palet aan zorg, zowel basiszorg als gespecialiseerde zorg. Het vormt één loket voor jeugdzorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, ouderenzorg en werk & dagbesteding. De 6.000 professionals helpen ruim 8.000 cliënten met goede zorg, begeleiding en ondersteuning. De twee partijen gaan een samenwerking aan van drie jaar met mogelijkheid tot verlenging.

Cyberrisico’s en afwijkend gedrag in kaart gebracht

De vele locaties en de grote hoeveelheid applicaties maken de online omgeving van Alliade complex. Hierdoor is een goed en actueel overzicht van mogelijke cyberrisico’s cruciaal. Zorggegevens moeten te allen tijde veilig zijn, waarbij de toegang tot dossiers beperkt is tot de medewerkers die hiermee van doen hebben. Met een Proof of Value maakte ilionx de meerwaarde van het ilionx NextGen SOC voor Alliade snel inzichtelijk. Afwijkend gedrag binnen de online omgeving wordt rap in kaart gebracht, waardoor Alliade adequaat actie kan ondernemen. Hierdoor is er meer oog voor de detectie van informatiebeveiligingsincidenten (waaronder datalekken) en hiaten in de informatievoorziening.

De hoge kwaliteit van de tooling waarmee ilionx werkt, speelde ook een belangrijke rol in de keuze voor de IT-dienstverlener. In het ilionx NextGen Security SOC maken de securityanalisten gebruik van Exabeam, volgens Gartner het nummer één SIEM platform van dit moment, om snel en accuraat de security-incidenten te detecteren en mitigeren. De oplossing maakt gebruik van machine learning, waardoor er snel afwijkingen in systemen en gebruikersgedrag worden opgemerkt. De tijdswinst die de zorggroep hiermee boekt, is aanzienlijk. Het wordt daarbij verder ondersteund door de in eigen huis ontwikkelde tooling en dashboards. Deze dashboards worden ingezet om Alliade real-time te informeren over het actuele dreigingsniveau. Daarnaast neemt Alliade ook ondersteuning af op het gebied van pentesting. ilionx vervult hierbij een belangrijke adviesrol.

Richard Oynhausen, Concern Information Security Officer bij Alliade: “ilionx was geen onbekende partij voor ons. Op het gebied van BI werkten we al samen. Daarom wisten we dat we qua cultuur goed bij elkaar passen. Op security-vlak klikte het ook. Als zorgorganisatie heb je een grote mate van verantwoordelijkheid. We willen onze (digitale) plichten nakomen richting cliënten en snel kunnen reageren. Tevens is Alliade NEN7510-gecertificeerd, wat ook de nodige eisen met zich meebrengt op security-vlak. Met de expertise van ilionx vertrouwen we op een veilige, digitale omgeving.”

Chera van Asperen, accountmanager bij ilionx: “De zorgsector is een sector die ons op het lijf geschreven is. We vervullen onze maatschappelijke rol door Alliade op digitaal vlak optimaal te ondersteunen. De samenwerking kenmerkt zich door de korte lijntjes, openheid en eerlijkheid. We zijn trots één van de grootste zorgorganisaties in Nederland te mogen ondersteunen met onze securitydienstverlening, zodat Alliade veilig, alert en weerbaar blijft.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-21T16:34:05.000Z ilionx
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.