Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

KnowBe4 geeft top vijf cybersecurity-voorspellingen voor 2023

Dit artikel delen:

KnowBe4, aanbieder van ’s werelds grootste platform voor security awareness en gesimuleerde phishing, heeft een aantal security-experts in dienst die in de voorhoede staan van wat er in de cybersecurity-industrie gebeurt. Zij volgen voortdurend trends en blijven op de hoogte van de nieuwste dreigingen, tools en technieken. Onderstaand een top 5 van voorspellingen van deze groep experts voor komend jaar.

  • Een wereldwijde focus op security culture: De noodzaak van security awareness-training is voor de meeste organisaties inmiddels wel duidelijk. In plaats van het aanbieden van alleen maar training, wordt er in 2023 echter extra nadruk gelegd op gedrag en cultuur. We zullen dan ook een positieve tendens zien om een sterke security-cultuur te ontwikkelen binnen organisaties wereldwijd.
  • Een toename van zwendel via sociale media: Oplichterij via sociale media zal zeker toenemen in 2023. Met de alsmaar groeiende industrie van handel en marktplaatsen op sociale media, is het belangrijk dat mensen kennis hebben over wie en wat ze kunnen vertrouwen en dat er zelfs een gezonde vorm van wantrouwen ontwikkeld moet worden. Denk aan het checken van het aantal connecties dat een account heeft en hoelang het account actief is. Hierdoor worden mensen minder vatbaar voor situaties waarin gestolen social media-accounts worden ingezet om mensen op te lichten.
  • Meer aanvallen op kwetsbare infrastructuur: Het is waarschijnlijk dat bedrijven en burgers worden getroffen door een aanslag op kritieke infrastructuur, vooral gezien de voortdurende oorlog in Oekraïne. Dit kan ernstige maatschappelijke en economische gevolgen hebben voor veel mensen, zelfs een heel land. Met een wereldwijde recessie en de stijgende kosten van levensonderhoud kunnen mensen als vorm van protest hun eigen overheidssites of nationale infrastructuur aanvallen.
  • Deepfake-aanvallen zullen overtuigender worden: Deepfakes zijn een gevaarlijk instrument. Nietsvermoedende mensen zijn ervan overtuigd dat deze video’s, audio of afbeeldingen echt zijn. Organisaties hebben op dit moment geen diepgaand inzicht in de gevaren die dit kan opleveren voor hun reputatie en trainen hun medewerkers nog niet genoeg over dit onderwerp. Maar de ontwikkelingen op dit gebied gaan razendsnel en er bestaat serieuze kans op grote schade in 2023.
  • De Metaverse zorgt voor een groter aanvalsoppervlak: Door een toenemend aantal dreigingen wordt er een groter aanvalsoppervlak gecreëerd. Dit maakt het moeilijker om organisaties adequaat te beschermen. Met de verspreiding van de Metaverse hebben cybercriminelen bovendien meer mogelijkheden om aanvallen uit te voeren.

Ga voor meer informatie over het team van experts van KnowBe4 naar https://www.knowbe4.com/security-awareness-training-advocates

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-14T14:08:51.000Z KnowBe4


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.