Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Voets stapt over op Android met Data2Track

Voets Transport heeft alle wagens op het wagenpark uitgerust met Android boordcomputers van Data2Track. De transporteur werkt al 15 jaar succesvol samen met Data2Track. “We waren toe aan vernieuwing, en D2T bleek wederom de beste partij om mee verder te gaan”, aldus eigenaar Rob Voets.

Voets Transport heeft gekozen voor de Android boordcomputer in combinatie met de urenmodule van Data2Track. De toevoeging van het urenregistratie controle pakket was voor Voets zelfs mede aanleiding om nu dan te gaan vernieuwen. “In de afgelopen jaren kochten we steeds beetje bij beetje nieuwe apparatuur. Het oude bleef heel lang in dienst. Dat bleef ook gewoon werken. We hadden drie systemen die met elkaar konden communiceren, maar wat het wel lastiger maakte”, aldus Voets.

Kennis en kunde
Met de nieuwe Android boordcomputers, in combi met de urenmodule heeft de transporteur een beter overzicht en inzicht in planning en uren. Voets vertelt: “Het is een mooi scherm, en werkt perfect in de auto. We hebben er expres voor gekozen om alle auto’s in een keer te doen. Dat we dit aandurfen op die manier, komt ook omdat we weten dat we van Data2Track op aankunnen. Als we bepaalde aanpassingen willen, wordt dat ook direct geregeld. Andere bedrijven kunnen daar nog wel halstarrig in zijn. Data2Track daarentegen denkt graag mee, en zal ook snel komen met een oplossing als er problemen zijn. Het scheelt daarbij ook dat de organisatie plat is, en ik niet door vier of vijf lagen moet om bij de juiste persoon te komen. Nu bel ik en word ik bij wijze van spreken direct doorverbonden met directeur Rob Bouwer. Het maakt bij Data2Track ook niet uit wie je spreekt. Ze hebben allemaal de kennis en kunde om te helpen of vragen te beantwoorden.”

Klantenservice
Voets heeft op moment van de keuze wel even om zich heen gekeken, en ook andere aanbieders vergeleken. “Wat de doorslag gaf om weer voor Data2Track te kiezen is de prettige samenwerking. Dat we al 15 jaar met elkaar samenwerken, weegt dan wel mee. Bovendien is het prijsmatig een interessant systeem.” Ook de reacties van de chauffeurs zijn heel positief. “In welke auto ze ook springen, in iedere auto zit hetzelfde systeem. Dat werkt prettiger. Met het systeem krijgt bovendien de klantenservice een boost. Als de klant info wil hebben, hebben we die info ook direct binnen via de chauffeur. Zo is de klant dus beter geïnformeerd over de status van de leveringen.”

Resultaten samenwerking
In de 15 jaar dat Voets samenwerkt met Data2Track heeft het transportbedrijf uit Eersel mooie resultaten neergezet. “Data2Track biedt een heel goed voertuigvolgsysteem, waardoor we direct zichtbaar hebben op de kaart waar de auto’s zijn. Dat geeft veel rust op de planning en bovendien hebben we daardoor beter inzichtelijk welke auto’s leeg zijn, en eventueel nog een lading mee kunnen nemen. Vroeger moesten we dat allemaal doorbellen. Nu is dat vervangen door het berichtenverkeer tussen planning en voertuigen. Dat scheelt heel veel, en zorgt zeker voor meer rust op de planning. Ook kostmatig besparen we. We hebben bijvoorbeeld veel minder mobiele kosten.”

Over Voets Transport
Voets Transport is een middelgroot transportbedrijf met 55 trekkende eenheden op het wagenpark. Het bedrijf focust op transport in de BeneLux en vervoert daarnaast ook voor een aantal klanten binnen Europa. Voets Transport heeft zich toegelegd op onder andere transport van staal, bouwmaterialen, hekwerken, meubels en dranken.

Over Data2Track
Data2Track is een nationaal opererende organisatie met jarenlange ervaring op het gebied van Fleetmanagement systemen. Wij bieden innovatieve, modulair opgebouwde oplossingen, ondersteund door een professionele service en supportdesk.
De oplossingen van Data2Track zijn gericht op het efficiënter inzetten van voertuigen en medewerkers. We maken daarbij gebruik van een eigen platform waarop diverse boordcomputer systemen kunnen worden aangesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-04T15:06:15.000Z Data2Track
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.