Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Efficiëntieslag met zorgoplossing TotalMobile

 

In de zorg valt vooral op administratief vlak een efficiëntieslag te maken, waarmee kosten kunnen worden bespaard. Gemakkelijker zou het zijn wanneer een medewerker al dan niet via eigen tablet of smartphone digitaal formulieren kan verwerken die direct in het elektronisch cliënten dossier (ecd) terecht komen. Totalmobile is een app die volgens leverancier Aenova Software aan deze doelstellingen voldoet.

TotalMobile is een van oorsprong Noord-Ierse app platform die de mogelijkheid biedt om via elk mobiele apparaat zelf ontwikkelde digitale formulieren of takenlijsten in een elektronisch cliënten dossier (ecd) te verwerken. Daarbij kunnen foto’s en handtekeningen worden bijgevoegd, maar ook adressen worden opgezocht en gekoppeld aan de navigatie op het mobiele apparaat. Verder is security een belangrijk onderdeel van de app. Zo worden alle gegevens versleuteld verstuurd en heeft elke gebruiker zijn eigen login die gekoppeld is aan zijn of haar persoonlijke device.

TotalMobile

Tijdwinst

Investeringen in ict-oplossingen zijn vaak een drempel voor zorginstellingen, mede door de bezuinigingen. Daarom moet er worden gekeken hoe investeringen kunnen worden terugverdiend. Volgens Aenova Software, leverancier van TotalMobile in Nederland, heeft vooral de care kant van de zorgsector baat bij de mobiele oplossing. Daar kan namelijk een hogere productiviteit en dus tijdwinst worden behaald op de administratieverwerking. In de zorg moet steeds meer met minder middelen gedaan worden en het liefst zo kwalitatief mogelijk. Zorginstantie RIBW Brabant is een gebruiker van de mobiele oplossing die zag de productiviteit met ruim procent toenemen. De Brabantse zorginstelling hanteert een choose your own device (coyd)- beleid, wat een goede combinatie is met het platformonafhankelijke TotalMobile. Zo kunnen zorgmedewerkers met een iPad, Windows- of Android tablet werken of hun eigen smartphone gebruiken.

Koppeling met backoffice

In Nederland wordt TotalMobile voornamelijk gekoppeld aan een elektronisch cliënten dossier (ecd) De oplossing biedt standaard een koppeling met PlanCare 2, de ecd-oplossing van partner De Heer Software. Maar het kan breder ingezet worden, bijvoorbeeld als mobiele voorkant voor een elektronisch patiënten dossier (epd) of elk ander backoffice systeem. En een samenwerking met Intersystems (leverancier van Ensemble, platform voor snelle integratie) zorgt ervoor dat integraties nog sneller tot stand kunnen komen.

Meer over mobiel werken in de zorg? Tijdens de vakbeurs voor zorgprofessionals Zorg & ICT 2015, die van 18 tot en met 20 maart in de Jaarbeurs Utrecht plaatsvindt, is Aenova aanwezig op standnummer E057.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5224603). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×