Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Wat kan ik als ICT’er wel en beter niet eten

Dit artikel delen:

Let als ICT’er op je voeding en kies voor gezond eten. Lees hier wat je wel en beter niet kunt eten en waar je als ICT’er rekening mee kunt houden!

Maak tijd vrij voor het ontbijt én voor de lunch 

Als ICT’er werk je vaak dagelijks een lange tijd achter de computer met veel stress. Hoewel we ons ervan bewust zijn dat het niet erg gezond is, blijkt het nog erg lastig om dat half uur lunchpauze op te nemen. En tijd om een lunch voor te bereiden in de ochtend? Die lijken we niet te hebben. Hoe kom je dan aan gezonde voeding?

Kies voor gezonde, koolhydraatarme voeding 

We gunnen onszelf niet meer de tijd en de rust om een volwaardige lunch klaar te maken in de ochtend. Dat begrijpen we ook wel. Maar toch mag dit geen vrijbrief zijn om slechts één stuk fruit of kant-en-klare vettigheid naar binnen te werken achter je computer. Wij gingen daarom op zoek naar gezonde voeding die prima geconsumeerd kan worden tijdens werk in de ICT. Voedsel dat gezond is, dat weinig tot geen bereiding nodig heeft en dat juist meer energie geeft dan dat het wegneemt. Wij kwamen na gedegen onderzoek uit op Lo Carb-High Fet koolhydraatarme rijke voeding.

Wat je vooral níet moet eten als lunch 

Hoe gezond en makkelijk fruit ook is om lekker weg te snacken achter de computer, het is niet helemaal verstandig. Fruit bevat namelijk een boel koolhydraten. Hierdoor kan je lichaam uit balans raken, met een lagere concentratie en focus als gevolg. Zeker als je als ICT’er bezig bent met pittige werkzaamheden, is het funest als je concentratie en focus wegzakt. Vermijd daarom die valkuil door 100% over te stappen op een gezonde leefstijl. Daarnaast hebben we de kant-en-klare lunch zoals noodles, afbakbroodjes, maaltijd koeken. Erg lekker allemaal, maar door de hoge concentratie aan koolhydraten, wordt je van dit voedsel juist erg moe. Dat klinkt paradoxaal, omdat je juist erg veel energie tot je neemt, maar ons lichaam kan deze energie niet allemaal in één keer verwerken. Met als gevolg een langdurige en heftige after lunch dip op kantoor.

Kies voor gezonde voeding aangevuld met voedingssupplementen 

Nu gaan we het graag hebben over wat je vooral wél zou moeten doen. Het klinkt zo logisch, maar kies sowieso voor gezonde voeding puur en onbewerkt. En dan bedoelen we écht gezonde voeding. Veel bedrijven claimen gezonde ’suikervrije’ ‘0% vet’ 'ligt' producten te produceren, maar wees daar voorzichtig mee. Het zijn veelal producten met smaakversterkers, transvetten en andere ongezonde toevoegingen. Kies liever voor puur en onbewerkt. Voorbeelden hiervan zijn te vinden op byfit.nl zij staan voor een gezond levensstijl met goede onbewerkte voeding aangevuld met voedingssupplementen. Naast vele gezonde producten die ze verkopen hebben ze ook regelmatig nieuwe ideeën om een gezond levensteil in te passen in de hedendaagse drukke maatschappij. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-14T10:59:09.000Z Byfit
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.