Managed hosting door True

Wie gunt wat

Desyde parkeert Permit bij gemeente Tiel

 

De gemeente Tiel is vanaf begin december officieel in productie met het parkeervergunningensysteem Permit van Oracle-partner Desyde. Hiermee wordt het voor Tiel eenvoudiger om vergunningen uit te geven en te beheren. Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse zaken en Koninksrijksrelaties riep onlang nog gemeenten op om het aanvragen en overzetten van een parkeervergunning makkelijker te maken. Dit moet dan vooral via internet gebeuren, omdat gemeenten zelf de beschikking hebben over GBA- en RDW-gegevens.

Permit kan dit voor elke gemeente realiseren. Permit is uitbreidbaar met een e-loket voor het volledig verwerken van vergunningen via internet. Hiervoor maakt het gebruik van het Gemeente webportaal. Verder is het uitbreidbaar met GSM-Permit voor het betaald parkeren op straat of in parkeergarages.

Java en Oracle

Permit heeft een zeer uitgebreide configuratiemodule waarmee alle typen parkeervergunningen worden gedefiniëerd en geconfigureerd. Per type vergunning kunnen specifieke kenmerken, tarieven en processen worden gedefiniëerd. Het is hierdoor voor gemeenten mogelijk hun werkterrein met de software te verbeteren en te verbreden. Gemeenten zijn hiermee in staat hun parkeerproducten volledig te intergreren met hun standaard backoffice-systemen.

Permit is ontwikkeld op basis van Java- en Oracle-technologie. Het systeem draait op de Oracle-database en is web-based. Uitgangspunt is een geïntegreerd platform dat 100 procent beschikbaar is en altijd geraadpleegd kan worden. Desyde stelt hoge eisen aan integratie en interfaces met derden die op open standaarden (Stuf) zijn gebaseerd. Nieuwe regels kunnen elk moment in Permit door bevoegde medewerkers worden geactualiseerd of alvast worden voorbereid voor een toekomstige ingangsdatum.

Toetsingsinformatie staat realtime ter beschikking aan controleurs met handterminals. Managementinformatie wordt sneller en efficiënter verkregen. De informatie is specifieker, waardoor betere sturing aan de organisatie wordt gegeven.

Volledig geautomatiseerd

Ton van Puffelen is verantwoordelijk voor de gemeenteadviesgroep inzake het parkeervergunningenbeleid binnen Desyde. ‘Mede door toedoen van onze kennis van parkeren, parkeerbeleid en parkeervergunningen is er een integrale oplossing gekozen met Permit als hart hiervan. Zonder enige moeite verwerken wij op volledig geautomatiseerde wijze de verschillende vergunningstypen van de gemeente Tiel.’

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4618414). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×