KPN verbetert 3G-netwerk binnenvaart

Binnenvaartschip

Rijkswaterstaat gaat in zee met KPN om de kwaliteit van het 3G-netwerk op vaarwegen te verbeteren. De plannen maken onderdeel uit van het programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen (IDVV) van Rijkswaterstaat. KPN heeft de aanbesteding gewonnen en gaat de komende maanden aan de slag om de kwaliteit en de ontvangst op de Nederlandse hoofdvaarwegen te verbeteren.

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) maakte in september 2012 bekend 2,5 miljoen euro te investeren in de verbetering van mobiel internet (3G en Wi-Fi) voor de binnenvaart. ‘Betere toegang tot internet biedt binnenvaartschippers de kans meer en sneller digitale informatie uit te wisselen, zoals meldingen over de lading en de reis, adviezen over wachttijden, drukte bij knelpunten en last-minute afspraken over laden en lossen. Het verbetert de concurrentiepositie van de sector’, stelt Schultz.

Verbeteringen 3G-netwerk

Met de verbetering van mobiel internet stimuleert de overheid de toenemende rol van de binnenvaart in de doorvoer van goederen naar het achterland. Hiervoor worden op 27 punten langs de vaarwegen verbeteringen in het 3G-netwerk aangebracht, onder andere door het bijplaatsen van 3G-zendmasten. In een komende aanbesteding wordt de focus gelegd op het uitrusten van een aantal lig- en rustplaatsen met Wi-Fi-hotspots.

De verbetering van mobiel internet en de aanleg van Wi-Fi-hotspots op de hoofdvaarwegen is onderdeel van het programma IDVV. In dit programma werken overheden, vaarwegbeheerders, vervoerders, verladers, havens en terminals samen aan het beter benutten van de vaarwegen. Rijkswaterstaat is initiatiefnemer van dit programma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Interessant, maar hoort dat niet onder OT 2010 thuis.....

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-24T16:28:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.