Managed hosting door True

Auteur Jasper Bakker

‘Verklikpremie BSA gaat ver maar is terecht’

De BSA looft terecht grof geld uit voor het melden van illegaal softwaregebruik. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Yahoo-verkoop bedreigt Firefox’

Het lot van de gevallen internetpionier Yahoo kan webbrowser Firefox pijn doen. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Apple Watch wacht op gebruikers’

De Apple Watch heeft de smartwatchmarkt op z’n kop gezet, maar is toch nog zoekende. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

X11-legacy frustreert Ubuntu app-security

Linux-distributie Ubuntu introduceert een nieuw package-formaat voor apps dat datadiefstal moet inperken. Op de desktop is deze beveiliging echter beperkt, waarschuwt kernel-developer Matthew Garrett.

‘E-mail is ontgroening voor werkende jongeren’

E-mail is oud, maar onmisbaar in het bedrijfsleven en vormt dus een confrontatie voor jongeren. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Oude software is vragen om datalekken’

Oude software kan nog prima dienst doen, voor datalekken. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Open source-strategie Nederland is mislukt’

Nederland nam ooit het voortouw met overheidsbeleid voor open source. Daar is weinig van overgebleven. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Telecomproviders maken Android onaantrekkelijker’

Telecomproviders vervuilen Android door commercieel gedreven pre-installs. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Apple haalt stekker uit Quicktime voor Windows

Apple geeft Windows-gebruikers een nieuw securityprobleem door zijn Quicktime-software niet langer te onderhouden. Vorige maand is dit al medegedeeld aan Trend Micro, die openstaande gaten heeft…

‘Windows 10 heeft nieuwe pc-verkoop nodig’

Windows 10 heeft meer nodig dan upgraders: verse hardware helpt veel meer. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Landelijke LoRa-dekking geeft IoT boost’

Het IoT wacht nog op connectiviteit. Landelijk dekkende LoRa-netwerken brengen een boost. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.LoRa

'Ransomware doet Adobe Flash de das om'

Ransomware brengt nu echt afschaffing van Adobe Flash dichterbij. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘iPad Pro is serieuze MacBook-concurrent’

De iPad Pro is wel degelijk een ‘echte’ computer en dan eentje die de MacBook beconcurreert. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Chat wordt de interface van de toekomst’

Chat is bezig aan een opmars, niet alleen voor helpdesks en social media. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Box benut multi-cloud voor lokale opslag

Cloudstorageleverancier Box kiest een koers tegengesteld aan die van zijn concurrent Dropbox. Laatstgenoemde tuigt een eigen cloud op, eerstgenoemde ontpopt zich nu tot front-end voor lokale…

‘Intel had Nvidia moeten overnemen’

Intel heeft het belang van de gpu onderschat. Het had eigenlijk Nvidia moeten overnemen. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Internet en web moeten met hoofdletters’

Er is maar één Internet en één World Wide Web, dus verdienen ze hoofdletters. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Windows-phones uit de gratie bij Microsoft’

Het is gedaan met Windows Phone; Microsoft legt de focus elders. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Linux op Windows 10 dankzij omgekeerde Wine

Microsoft belijdt de liefde voor Linux met meer en meer daden. Op de Build-conferentie toonde de Windows-maker zijn nieuwste toenadering: Linux’ Bash-shell op Windows 10. Zonder…

‘Drones hebben verboden zones nodig’

Drones kunnen niet langer vrij en blij rondvliegen. Hoogste tijd voor aparte vliegzones. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Conference calls kosten productiviteit’

Conference calls kunnen meer productivteit kosten dan je lief is. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Home-routers hebben Trustworthy Computing nodig’

Consumentenelektronica zoals routers zijn toe aan structureel patchbeleid. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Software-integratie is struikelblok en budgetbom’

Het koppelen van software is een complex en lastig inschatbare klus. Het gevolg: budgetoverschrijding. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘20th Anniversary Mac (TAM) was de toekomst’

Apple is vaak zijn tijd ver vooruit, zoals in 1997 met de 20th Anniversay Mac. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.