Managed hosting door True

Auteur Jasper Bakker

‘Burn-out is onderschat IT-fenomeen’

Burn-out wordt ondanks jaren van bekendheid nog altijd onderschat, juist voor it’ers. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Zelfontworpen Google-processor helpt AI vooruit

De vooruitgang van machine learning en kunstmatige intelligentie is meer dan massale rekenkracht. Google zet een zelfontworpen cpu in, te weten de tpu, ofwel tensor processing…

‘Security lijdt onder vermenging werk/privé’

Privésurfen op werksystemen compromitteert bedrijfssecurity. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Cloud ontslaat niet van eigen verantwoordelijkheid’

Cloudgebruik ontslaat de ‘uitbestedende’ partij niet van verantwoordelijkheid. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Intel Inside krijgt hele andere betekenis’

Intel heeft de mobiele revolutie gemist, maar mikt sluw op een vervolg. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Google kan Hangouts niet zomaar schrappen’

De twee nieuwe chat-apps van Google zullen Hangouts niet ineens vervangen. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘De ICT’er bestaat niet als beroepsgroep’

Ict’ers worden gezocht én zitten in de bijstand. Dit is geen tegenstelling, maar een teken van breedte in het vakgebied. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers…

Microsoft verrast met ‘SP2’ voor Windows 7

Windows 7 krijgt na lang wachten alsnog een patch-verzamelpakket van Microsoft. Dit vat de updates van de afgelopen vijf jaar samen in één download. Microsoft doet…

'Apple moet .DS_Store-bestanden uitbannen'

Een oud bestandsfenomeen op OS X heeft zijn nut overleefd : hoogste tijd dat .DS_Store verdwijnt. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘E-mail is onvervangbaar’

Het oude, soms ouderwetse, e-mail is een krachtig communicatiemiddel dat beklijft. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Apple Watch volgt pad van de iPhone’

Succes is relatief; sommigen zien de Apple Watch als een mislukking, maar dat is voorbarig. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Tablets zoeken nieuwe rol’

Tablets zijn toch niet de voorspelde vervanger van de pc. Wat zijn ze dan wel? Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Obscuur ImageMagick tovert websites lek

Imagetragick is de naam voor een recent ontdekte én geopenbaarde kwetsbaarheid in een relatief onbekend maar veelgebruikt stuk software. Miljoenen websites liggen onder vuur van exploits.

‘Opera heeft killerapp met ingebouwde VPN’

Browsermaker Opera heeft een killerfeature met zijn ingebouwde vpn-functie. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘ICT-industrie krijgt prijspressie van Facebook’

De netwerk- en telecomindustrie wordt onder druk gezet door Facebook. Een goede zaak. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Windows 10-upgrades blijven vast wel gratis’

Het jaar gratis upgraden naar Windows 10 krijgt vast een verlenging. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

'IT-security dwingt PC-upgrades af'

Pc-vernieuwing krijgt een kickstart door de dwingende ketenwerking van it-security. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

QuickTime-exit Apple raakt Adobe-gebruikers

Adobe-gebruikers zitten klem door Apple’s Quicktime-exit op Windows. De multimediasoftware krijgt geen updates meer en is onveilig, maar deïnstalleren kan andere applicaties saboteren.

‘Intel ondermijnt Microsofts smartphone-ambities’

Het dreigende einde van Intels Atoms geeft de vermeende Surface Phone een gevoelige klap. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Intel had Atom eerder moeten schrappen’

Intel is laat met het herzien van zijn Atom-chips, die het gracieus had moeten vervangen. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Verklikpremie BSA gaat ver maar is terecht’

De BSA looft terecht grof geld uit voor het melden van illegaal softwaregebruik. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Yahoo-verkoop bedreigt Firefox’

Het lot van de gevallen internetpionier Yahoo kan webbrowser Firefox pijn doen. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Apple Watch wacht op gebruikers’

De Apple Watch heeft de smartwatchmarkt op z’n kop gezet, maar is toch nog zoekende. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

X11-legacy frustreert Ubuntu app-security

Linux-distributie Ubuntu introduceert een nieuw package-formaat voor apps dat datadiefstal moet inperken. Op de desktop is deze beveiliging echter beperkt, waarschuwt kernel-developer Matthew Garrett.

‘E-mail is ontgroening voor werkende jongeren’

E-mail is oud, maar onmisbaar in het bedrijfsleven en vormt dus een confrontatie voor jongeren. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.