Managed hosting door True

Auteur Jasper Bakker

‘5G-investering Obama geeft VS voorsprong’

De regering Obama steekt vierhonderd miljoen dollar in 5G, wat het land een sprong vooruit geeft. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘ARM-overname is relatief goedkoop’

De overname van chipontwerper ARM is een relatief koopje voor SoftBank. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

HPE: nieuwe Itanium-generatie komt in 2017

De herhaaldelijk uitgestelde nieuwe generatie Itanium-processors komt komend jaar op de markt. HPE laat aan Computable weten dat Integrity-servers met de Kittson-chip mid-2017 op stapel staan.

Itanium-processor blijkt alsnog miljardenmarkt

Intels 64-bit Itanium-processor heeft niet de markt veroverd. Toch blijkt de gemarginaliseerde serverchip een miljardenmarkt te zijn: Oracle moet HPE drie miljard dollar betalen. Ondertussen belooft…

‘Apple laat de MacBook Air in de steek’

De MacBook Air is aan het einde van zijn levensloop gekomen. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Salesforce zet harde maar juiste Android-supportstap’

Salesforce supportbeperking voor Android is drastisch maar juist. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘AR wordt een verkeersprobleem’

De hype rond AR-app Pokémon Go brengt een verkeersprobleem aan het licht. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

IT-security hoort niet in de boardroom

Het grote belang van it voor business en innovatie lijkt evident, dus het belang van it-security volgt daar logischerwijs uit. Of toch niet? Misschien zou security…

‘Netneutraliteit wordt slachtoffer van 5G’

Netneutraliteit zit telco’s nog altijd dwars, dus willen zij marchanderen met 5G. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Microsoft gaat naar breed abonnementsmodel’

Microsoft voegt zijn software-aanbod onder een breed abonnementsmodel. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Apple vindt bestandssysteem opnieuw uit

Waarom het wiel opnieuw uitvinden? Omdat er een beter wiel van kan komen. Of op z’n minst een eigen wiel. Apple maakt een next-gen bestandssysteem: voor…

‘HTC’s VR-spinoff is teken van het einde’

HTC splitst zijn vr-bril af; een teken dat het einde nabij is. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Microsoft ziet browserdominantie wegglippen’

Microsoft verliest zijn browserdominantie, ondanks het nieuwe Edge. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘BlackBerry riskeert een Android-overdaad’

BlackBerry wil drie nieuwe Android-toestellen uitbrengen en riskeert overdaad. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Security wordt een root-probleem’

Securityproblemen schuiven naar diepere lagen, wat een gevaarlijke ontwikkeling is. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Schermvullende Windows-upgrademelding is logisch’

De full-screen upgrademelding voor Windows 10 is misschien vervelend, maar wel nodig. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

UEFI-gat Lenovo onthult bredere problematiek

Het onverwacht geopenbaarde beveiligingsgat in de unified extensible firmware interface (Uefi)-firmware voor Lenovo’s ThinkPads raakt niet alleen die leverancier en zijn klanten. De bug in bios-opvolger…

‘Apple laat 16GB smartphone eindelijk varen’

Apple is laat met het loslaten van 16GB iPhones, die eigenlijk te krap waren. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Cloudsecurity troeft eigen ICT-beveiliging af’

Security in de cloud is beter dan wat bedrijven op eigen houtje kunnen. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Chrome OS is mislukt Google-experiment’

Chrome OS krijgt Android-apps en delft alsnog het onderspit. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Internet is té afhankelijk van de mens’

Automatisering blijkt toch weer mensenwerk, vooral als het mis gaat. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Antitrust-zaak tegen Intel doet er niet meer toe’

De EU-antitrustzaak tegen Intel loopt formeel nog, maar dat maakt niet uit. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Europese IT-security overtroeft traditionele beveiliging

De notie dat alleen antivirus niet meer volstaat, oogt inmiddels als een open deur. De stelling dat traditionele security ook tekort schiet, kent nog kritiek. Toch…

‘Microsoft Edge heeft accu-troef in handen’

Microsofts nieuwe browser heeft een belangrijk voordeel: batterijbesparing. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘iOS-koppeling helpt macOS Sierra aan marktaandeel’

Apple benut iOS sluw om macOS Sierra meer aan de man te brengen. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.