Managed hosting door True

Auteur Jasper Bakker

‘BlackBerry grijpt uit wanhoop naar patenten’

Het gevallen BlackBerry ontpopt zich haast tot een patenttrol. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Legacy blijft niet te onderschatten feit’

It’ers richten zich veelal op de toekomst, maar het verleden gaat vaak toch mee. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘De iPad heeft een makeover nodig’

De iPad krijgt volgens geruchten een flinke redesign. Hoog tijd. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Rollup-updates voor Windows 7 zijn een zegen’

Maandelijkse cumulatieve updates voor Windows 7 zijn een goede zaak. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Update Windows 7 en 8.1 pakt fragmentatie aan

Microsoft gaat zijn updatedistributie en support vereenvoudigen voor Windows 7 en 8.1. Het stopt daarvoor met het aanbieden van losse updates. Voortaan krijgen de vorige twee…

‘HPE-koop redt SGI van teloorgang’

De overname van SGI door HPE redt die pionier van de vergetelheid. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Firefox doet het licht uit voor Flash’

Ook Firefox gaat over tot het blokkeren van Flash-content, dat nu echt zijn einde nadert. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘ICT verdient toch echt een ministerspost’

Het steeds belangrijkere ict heeft toch echt politieke erkenning en macht nodig. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Big data maakt marketing overbodig’

De inzichten van big data zorgt ervoor dat traditionele marketing niet langer nodig is. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Slack wordt meer dan een mailkiller’

Chat-app Slack koerst aan op meer dan alleen e-mailvervanging. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Securitysoftware heeft zelf security nodig

Het is de ultieme ironie: securitysoftware die systemen onveilig maakt. Helaas is het realiteit en niet eens uitzondering, bewijst security-onderzoeker Tavis Ormandy. Bekende beveiligingspakketten zijn voor…

‘Windows 10 redt Bing van vergetelheid’

Microsofts Google-killer Bing is nog altijd klein, maar Windows 10 helpt. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Android-avontuur van pc-makers is passé’

Pc-makers komen terug op hun affaire met Android, het uitstapje is niet succesvol. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Dieselgate schudt de auto-industrie op’

De impact van dieselgate blijft uitdijen. De auto-industrie wordt opgeschud. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Client as a Service is logische evolutie voor de pc’

HP en Microsoft bieden elk ‘lease-pc’s’ als onderdeel van services. Logisch. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

'Software-updates eisen meer gebruikersdata’

Software-updates brengen fixes maar ook een nare verrassing: meer permissies. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Vault OS belooft banken blockchain, SaaS en meer

Een gloednieuw besturingssysteem anno 2016? Dat maakt toch geen kans? Wellicht wel als het mikt op een geldgedreven markt goed gevuld met legacy-ict. Vault OS moet…

‘Bewaarplicht dreigt terug te komen’

De bewaarplicht voor internet service providers (isp’s) en telco’s dreigt weer ingevoerd te worden. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Android 7 betekent een nieuw begin’

Android versie 7 biedt veel verbeteringen en geeft het mobiele platform een verse start. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Zwarte doos voor zelfrijdende auto is noodzaak’

Een verplichte zwarte doos voor auto’s met ‘autopiloot’-functies is noodzaak. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Android-updatebeleid is in publiek belang’

Het Android-updatebeleid van fabrikanten moet openbaar worden gemaakt. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Opofferen audiostekker dient onduidelijk doel’

Apple lijkt de hoofdtelefoonstekker op te offeren, maar waarvoor precies? Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De ICT-securityzondes van Hillary Clinton

De publieke ophef is flink, de politieke inzet is hoog en de technische details zijn opmerkelijk te noemen. De ict-securityzonde van Hillary Clintons byod-mailserver blijkt meervoudig…

‘Nieuwe Itanium-processor arriveert te laat’

Na jaren uitstel komt de nieuwe Itanium-generatie volgend jaar op de markt. Te laat. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Virtual reality vereist originele content’

Content is king, vooral nu voor virtual reality (vr). Geporte content schiet tekort. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.