Managed hosting door True

Auteur Jeroen Bezem

Versatel uit surséance van betaling

Versatel is officieel uit surséance van betaling, aangezien er geen bezwaar is aangetekend tegen de goedkeuring door de rechtbank van Versatels financiële herstructureringsplan.

Tsmc en UMC brengen investeringen terug

De twee grootste halfgeleiderproducenten van Taiwan, Tsmc en UMC, investeren dit jaar volgens analisten fors minder kapitaal dan ze vooraf van plan waren.

Bedrijven VS verlagen R&D-budgetten

Het gecombineerde budget voor onderzoek en ontwikkeling van de dertig grootste technolgiebedrijven in Silicon Valley is met 5 procent gedaald. Dat meldt de Financial Times

Mobilcom bevriest plannen 3g-netwerk

De Duitse mobiele telefonie-aanbieder Mobilcom schrapt 1850 van de vijfduizend arbeidsplaatsen en zet de plannen voor 3g-telefonie voorlopig in de ijskast.

Hutchinson wil deelname in Mobilcom

Hutchinson Whampoa overweegt deelname in de Duitse mobiele-telefonieaanbieder Mobilcom, maar moet de reorganisatie bij dat bedrijf nog even afwachten.

KPN koopt transatlantische capaciteit

KPN heeft met de eigenaren overeenstemming bereikt over de aankoop van de capaciteit die KPNQwest bezat op de zeekabel TAT 14.

Getronics verkoopt Government Solutions

Getronics verkoopt het Amerikaanse bedrijfsonderdeel Getronics Goverment Solutions (GGS) voor 224 miljoen euro aan Digitalnet, plus een 'voorwaardelijk' deel van 27 miljoen euro.

Technologiebeurs Neuer Markt gaat dicht

De Neuer Markt, een onderdeel van de Duitse effectenbeurs waar technologiefondsen worden verhandeld, sluit begin volgend jaar de deuren.

Verlies Centric KSI loopt verder op

Centric KSI leed over de eerste helft van 2002 een verlies van bijna 2,25 miljoen euro, ongeveer 12,5 procent meer dan in de eerste zes maanden…

Colt schrapt nog eens achthonderd banen

De Britse Colt Telecom Group, die in dertien Europese landen zakelijke telecomdiensten levert, wil achthonderd banen schrappen om veertig miljoen pond (63,85 miljoen euro) te besparen.

Manugistics ziet verlies verdubbelen

E-handelsoftwarespecialist Manugistics meldt dat in het tweede fiscale kwartaal het verlies meer dan verdubbelde, zodat het gedwongen is extra mensen te ontslaan.

Marktonderzoek: it-bestedingen stijgen licht

De it-budgetten van bedrijven stijgen in de komende zes tot twaalf maanden gemiddeld met 3,7 procent, waar een half jaar geleden nog een daling van 1,4…

Apple geeft broncode Rendezvous vrij

Apple geeft de code van Rendezvous vrij aan de open-brongemeenschap, zodat ontwikkelaars de technologie kunnen gebruiken in hun netwerkapparatuur en -software.

Aino vraagt uitstel van betaling aan

It-dienstverlener Aino uit Houten heeft surséance van betaling aangevraagd en voor de dochterondernemingen vraagt het bedrijf faillissement aan.

JD Edwards breidt relatie met IBM verder uit

JD Edwards, leverancier van bedrijfsapplicaties, gaat zijn applicatie-suite JD Edwards 5 standaardiseren voor IBM's webdienstenplatform.

Ellison stapt op als commissaris bij Apple

Oracle-topman Larry Ellison heeft geen tijd meer om lid te zijn van de raad van commissarissen van Apple Computer. Hij stopt er dan ook mee.

Qualcomm profiteert van 3G-chipvraag

De te verwachten toename in de vraag naar 3G-telefoons heeft Qualcomm doen besluiten de omzetverwachting voor het vierde kwartaal naar boven bij te stellen.

Verkoop Wlan's stijgt met 26 procent

De verkoop van draadloze netwerken stijgt dit jaar wereldwijd met 26 procent tot een omzetcijfer van 2,1 miljard dollar, voorspelt marktonderzoeker Gartner Dataquest.

HP geeft proefversie van BEA's Weblogic

Hewlett-Packard en BEA Systems maken vandaag bekend dat BEA's Weblogic applicatieserver gratis wordt gebundeld met het HP-UX 11i- besturingssysteem.

Qwest meldt meer gaten in boekhouding

Het Amerikaanse telecomconcern Qwest moet nog eens 950 miljoen dollar aan omzet 'herzien' en meldt dat het daar waarschijnlijk niet bij blijft.

Oracle wil rust rond XML-standaarden

Softwaregigant Oracle heeft het World Wide Web Consortium (W3C) gevraagd actie te ondernemen om een wildgroei van XML-standaarden te voorkomen.

3Com lijdt door besparingen minder verlies

Netwerkcomponentenproducent 3Com heeft over het op 30 augustus afgesloten eerste kwartaal minder verlies geleden dan een jaar eerder, vanwege de lagere kosten.

NEC verwacht eerste half jaar tóch winst

Nu het ene na het andere technologiebedrijf de verwachtingen naar beneden bijstelt, verrast het Japanse NEC met een positieve winstverwachting, terwijl het eerst verlies voorspelde.

Nog geen herstel markt chipmachines

De branchevereniging Semiconductor Equipment and Materials International (Semi) ziet pas op zijn vroegst eind 2003 een herstel van de markt voor chipmachines.

Microsoft waarschuwt voor bugs in JVM

Microsoft heeft opnieuw veiligheidslekken in één van haar producten ontdekt. Het gaat deze keer om twee bugs in de Microsoft-versie van de Java Virtual Machine.