Managed hosting door True

Auteur Jan Bletz

Webservices nog geen hit

Het gonst ervan in de automatiseringswereld. Het is alom webservices wat de klok slaat. En inderdaad: het potentieel is enorm. Maar voordat de markt zich kan…

De Nederlandse ICT-sector anno 2002

De Broos van Erp Prijs en de Nationale ICT Awards hebben zich op aanraden van het Ministerie van Economische Zaken verenigd. ICT event & Mouse Party…

ICT Automatisering ziet winst in 2001

Tijdens de aandeelhoudersvergadering heeft ICT Automatisering herhaald over heel 2001 een winststijging van ten minste twintig procent te verwachten.

Verlies van VA Linux verviervoudigt

VA Linux Systems boekte in haar fiscale derde kwartaal een verlies van 19 miljoen dollar, of 38 dollarcent per aandeel.

Novell ontslaat personeel na verlies

Novell gaat 5% van zijn werknemers ontslaan. Het bedrijf heeft het jongste kwartaal verlies geleden, terwijl analisten winst hadden verwacht.

Omzet Computer Associates valt terug

De omzet van Computer Associates viel in haar kwartaal eindigend op 31 maart met meer dan zestig procent terug ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Gartner zet Ariba in zijn strafbankje

Gartner Group heeft Ariba op het strafbankje geplaatst. Het risico bij aankoop van producten van het bedrijf weegt niet op tegen mogelijke voordelen.

Fusie Telenor en Tele Danmark van de baan

De telecombedrijven Telenor en TeleDanmark gaan niet fuseren. Het Noorse Telenor heeft laten weten dat gesprekken zijn afgebroken.

Fusies en overnames contraproductief

Hoewel fusies en overnames in de IT-sector vrijwel dagelijks aan de orde zijn, leiden ze vaak niet tot de beoogde kostenbesparingen en hogere tevredenheid van klanten.

Atos Origin geïnteresseerd in Syntegra

Atos Origin is geïnteresseerd in Syntegra, het Britse automatiseringsbedrijf dat sinds kort te koop staat.

Curatoren bekijken overleving Ring

De curatoren van het in faillissement verkerende softwarebedrijf Ring onderzoeken op dit moment verschillende overlevingsscenario's voor het bedrijf.

Reddingsplan Management Share moeizaam

Besprekingen over een reddingsplan met adequate investeerders voor automatiseerder Management Share hebben nog geen resultaat opgeleverd.

Webbouwer C-Factory werkt aan doorstart

De Nederlandse webbouwer C-Factory is eind vorige week failliet verklaard. De omzet liep terug en een grote opdracht ging op het laatse moment niet door.

NTT voorziet een scherpe winstdaling

NTT, de grootste telecomaanbieder in Japan voorziet voor het volgende fiscale jaar een winstdaling van 72 procent tot 1,04 miljard dollar.

Problemen levering halveren omzet Palm

De omzet over het lopende kwartaal van Palm is de helft van de reeds verlaagde verwachtingen. Oorzaak is vertraging bij levering van het nieuwe model handcomputer.

Dell verwacht weer slechte resultaten

Dell Computer verwacht voor het lopende kwartaal veel minder omzet dan analisten hadden voorzien. De fabrikant vermoedt een daling van drie tot vijf procent.

Doorstart Not a Number na faillissement

Het Nederlandse bedrijf Not a Number maakt een doorstart als NaN Technologies. Aandeelhouders zijn oprichter Ton Roosendaal en de vc Net Ventures.

Management Share vraagt surséance aan

Automatiseerder Management Share heeft voorlopige surséance van betaling aangevraagd bij de rechtbank van Amsterdam.

Softwarebedrijf Ring failliet verklaard

De rechtbank van Amsterdam heeft het beursgenoteerde softwarebedrijf Ring, gespecialiseerd in communicatie via internet, failliet verklaard.

National Semiconductor geeft waarschuwing af

De Amerikaanse chipproducent National Semiconductor heeft voor de tweede keer in drie maanden tijd een winstwaarschuwing afgegeven.

Winst NTT Docomo overtreft verwachtingen

NTT Docomo heeft een hogere winst behaald dan verwacht. Het Japanse bedrijf presenteerde woensdag de cijfers.

'17 procent minder chips in 2001'

De mondiale verkoop van computerchips daalt over 2001 met 17 procent ten opzichte van 2000. Het peil blijft ook in 2002 nog onder dat van 2000.

Exodus Communications schrapt 675 banen

Exodus Communications, een aanbieder van onder meer internethosting gaat 675 werknemers ontslaan, 15 procent van haar totale arbeidersbestand.

France Telecom in instant messaging

France Telecom investeert zeven miljoen dollar in open-source Instant Messaging client Jabber. Daarmee verkrijgt France Telecom een belang van 23 procent in het bedrijf achter Jabber,…

HP ondersteunt nieuwe Linux standaard

Hewlett Packard investeert in de nieuwe 'Linux Standard Base'. De investering bedraagt rond de 250 duizend dollar, terwijl HP ook een onbekend aantal software-ontwikkelaars ter beschikking…