Managed hosting door True

Auteur Manuela Fun

Microsoft en InfoSpace maken interactieve TV

Microsoft en Infospace gaan de breedbanddiensten van Infospace te integreren in de interactieve TV-applicaties van het Microsoft platform.

Yahoo! en Novell sluiten alliantie

Yahoo! heeft aangekondigd de e-business infrastructuur technologie 'Edirectory' van Novell in te bouwen in de Yahoo! Portalbuilder 2.0 server.

Verkoopcijfers Amazon.com gestegen

Online handelaar Amazon.com laat, ondanks de verslechterde economische situatie in het laatste kwartaal van 2000, betere verkoopcijfers zien dan verwacht.

NY Times bezuinigt op online activiteiten

De New York Times stuurt 17 procent van zijn Internetpersoneel de laan uit. De digitale divisie hoopt met deze beslissing voor 2002 break-even te draaien.

Online-kantoor Annapa.com vernieuwd

Het eerste Nederlandse online kantoor, Annapa.com, heeft haar site ingrijpend vernieuwd en uitgebreid met nieuwe functionaliteit.

DT gedwongen tot internet zonder tikken

De Duitse telecomwaakhond Reg TP dwingt Deutsche Telekom om voortaan concurrerende internet-aanbieders geen telefoontikken meer in rekening te brengen.

Bedrijven Rotterdamse haven eigen portal

Portofrotterdam.com, de portal van de Rotterdamse haven gaat gebruik maken van de content-management software van Tridion.

IIB: Unit 4 biedt tool voor branche-software

Unit 4 komt met een integratie-tool waarmee ontwikkelaars van branche-applicaties voor het MKB hun gegevens rechtstreeks weg kunnen schrijven in een database.

IIB: Atobe overtuigd van mobiele portals

Na de hoge verwachtingen en de daaropvolgende teleurstellingen wordt langzaam maar zeker duidelijk wat de werkelijke waarde van WAP is.

IIB: Eclectic carrièresite voor ICT'ers

Eclectic introduceerde tijdens de IT-carrièredagen een virtuele recruiter die zich uitsluitend richt op de ICT-markt.

TNO en CMG samen voor mobiel zakendoen

TNO en CMG zijn onder de naam Emfore een joint venture aangegaan voor mobiel zakendoen. Emfore gaat bedrijven begeleiden op het pad naar elektronische handel.

IIB: Usoft mixt Internet met applicaties

Blue Bullet van Usoft stelt mensen zonder technische kennis in staat snel en eenvoudig interactieve webpagina's aan te passen.

IIB: "Database blijft het kloppend hart"

"Databases worden vaak gebruikt als analyse-middel om te bepalen wie tot de doelgroep behoren en om campagnes te ontwikkelen", zegt M. Sonnemans.

IIB: 'Behoefte eindgebruiker onbekend'

Hoewel veel veranderd is op het vlak van vaste en mobiele netwerken en nog snel ook, is er nauwelijks inzicht in de behoeften van eindgebruikers.

IIB: 'Klant staat nog te weinig centraal'

"Online marketeers denken te veel vanuit de technologische mogelijkheden die Internet biedt en te weinig vanuit de consument."

IIB: 'Web-afzetkanaal gewoon uitproberen'

Internet heeft een nieuw communicatiekanaal gebracht. Maar velen weten dit nog niet in de strategie in te passen. "Gewoon doen, en leren."

Cache-oplossing Akamai moet sites versnellen

Met Edgesuite van Akamai zijn dynamische websites te cachen. Aan de 'rand' van het Net moet dit bezoekers snellere levering van informatie geven.

Real Mapping slaat zijn vleugels uit

Ruim vijf maanden na het winnen van de Broos van Erp prijs 2000 heeft Real Mapping zich ook internationaal op kaart gezet.

World Online heeft een vijandige familie

De voormalige 'friends and family' van World Online (WOL) start een gerechtelijke procedure tegen de Internetprovider, die moet leiden tot schadevergoeding.

Web-gebruik Europa nog steeds achter bij VS

Het Internet-gebruik in Europa loopt nog steeds sterk achter op het Web-gebruik in de VS, zo meldt het ANP.

Europa blijft minder surfen dan de VS

Het Internet-gebruik in Europa blijft nog steeds sterk achter bij het gebruik in de Verenigde Staten, zo meldt het ANP.

Strijd over eigendom .web ontbrand

Afilias LLC, een consortium van negentien 'topdomein'- registratiebedrijven, ligt onder vuur omdat het de Top Level Domeinnaam .web probeert op te eisen.

Umts-forum vraagt om tld-domeinnamen

Het Umts-forum, het industrie-orgaan dat zich inzet voor derde generatie telefonie, vraagt om toekenning van top-level-domeinnamen voor draadloos Internet.

Bright Station redder van dotcom Boxman?

Bright Station, een Brits e-handels bedrijf, zal als we de Britse pers mogen geloven, het Zweedse dotcom bedrijf Boxman van de ondergang redden.

Producenten halveren prijs van smartcards

Visa, IBM en Philips gaan banken die lid zijn van Visa, een goedkope multi-applicatie van smartcards aanbieden.